Förståelse

Det finns en del människor som inte förstå hur det är att vara förälder eller syskon till ett barn som har behov av stöd. 
Som förälder måste man hela tiden vara närvarade och avläsa kroppsspråk. Vara förberedd på vilka situationer som kan uppstå vid olika sammanhang. 
 
Människor vet inte hur det känns när ens barn får ett massivt utbrott där barnet sär, skriker och slåss och man som förälder gör allt för att avlägsna sig från platsen med barnet så ingen annan skadas mer än du själv. 
 
Att vara syskon till detta barn är heller inte lätt då barnet tar mycket energi och kräver mycket uppmärksamhet. Syskonet försöker förstå, men ibland blir det även för mycket för hen och då visar det sig tyvärr på olika vis. Här hemma kan det visa sig i skrik eller en flicka som hänger på ens höft fast hon e för stor för att bära rundor på, men det är hennes tid och samtidigt så måste man ha brodern under uppsikt. 
 
Det jag anser vara svårast är alla ord och blickar man får. Människor som skakar på huvudet och tycker att barnet är ouppfostrat. Människor som tycker att reglerna man har bara gäller hemma och ingen annanstans vilket resulterar i ännu mer utbrott väl hemma.
 
Människor träffar barnet en liten stund och när barnet är på gott humör och tar då för givet att det är så här barnet är alltid. Tyvärr så ser inte det verkliga livet ut så. 
 
Hade jag fått be om en sak så är det förståelse och att inte ha förutfattade meningar om alla. För det är ingen som vet hur det är om man inte är med oss 24/7. 
 
Älskar mina hjärtan så mycket!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback