Cowboys in chappen

 

En hemma mysdag

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Varit iväg mycket de andra dagarna sedan vår semester började. Vi såg filmen dumma mig 2 och hade lite torsdagsmys. Imorgon ska barnen till Håkan och vars där en hel vecka. Blir tomt här hemma :( 
 
 
I tisdags var vi på high chaparall, det uppskattades av barnen. Så nu ska tilde bli cowboy när hon blir stor hihi.
Vi såg på Lucky luck, zorro, Wild West, blev rånade på tåget osv. Barnen sköt som bara den på allt och alla. Gick många skott haha men kul hade vi. 
 

Älskar mina hjärtan!!!
 
 

Trött som bara den

barnen vaknar innan tuppen själv hahah. Men morgonen började iaf inte med bråk och skrik som igår. Tyvärr så kan man inte ligga och dra sig när William har vaknat för då måste man vara alert och i närheten av honom för att han inte ska hitta på något eller förhindra motgångar för honom. Förklara, förklara och förberedda honom på dagen. Just nu tömmer han diskmaskinen och sedan dammsuga sitt rum. Detta är självvalt av honom för han tycker det är kul. Lika bra att skriva det så ingen tror att jag tvingar mina barn att tömma diskmaskinen och dyl. ;). Tilde ska städa sitt rum och dammsuga där inne. Städningen gillar hon inte men dammsugaren e alltid rolig :). 
 
Dan sover fortfarande så han får sova någon timme till sen får han oxå se dagens ljus hhaha. 
 

Älskar mina hjärtan!!!

Mina hjärtan

 
 

Första semesterveckan

Nu är första semesterveckan snart slut och vi har hittat på mängder med saker med barnen. 
På måndagen var vi på drakens lekland, tisdagen bjöd på Tosselilla med Dan's Pappa Rolf, onsdagen var vi och hälsa på Bopa, torsdagen var vi på hembygsparken och hälsa på Dan's Mamma Helene, fredagen var vi på väla och hälsade på min mamma, igår var vi på hembygsparken först och firade deras 80 årsdag med ansiktsmålning, ballongdjur, clown och utklädda människor i gosedjur dräkter efter det bar det av till kalas hos mamma där vi firade tom, Micke och Camilla. Idag har vi bara varit hemma under dagen och vilat upp oss och barnen har bearbetat alla intryck från veckan som varit. Senare på kvällen träffade vi Rolf och var på lekplats med barnen. 
 
En hektiskt vecka, men väldigt mysig. Med William går det upp och ner, men inga större utbrott utan flera mindre som man lyckats få honom på andra tankar eller busat bort så har det varit bra igen. Skönt!
 
Tildefisen har varit trött idag och lite extra känslig så det har ju varit en berg och dalbana med känslovågor. Inte lätt att vara henne idag när storebror har tetats. 
 
Älskar mina hjärtan!!!
 
 

Förståelse

Det finns en del människor som inte förstå hur det är att vara förälder eller syskon till ett barn som har behov av stöd. 
Som förälder måste man hela tiden vara närvarade och avläsa kroppsspråk. Vara förberedd på vilka situationer som kan uppstå vid olika sammanhang. 
 
Människor vet inte hur det känns när ens barn får ett massivt utbrott där barnet sär, skriker och slåss och man som förälder gör allt för att avlägsna sig från platsen med barnet så ingen annan skadas mer än du själv. 
 
Att vara syskon till detta barn är heller inte lätt då barnet tar mycket energi och kräver mycket uppmärksamhet. Syskonet försöker förstå, men ibland blir det även för mycket för hen och då visar det sig tyvärr på olika vis. Här hemma kan det visa sig i skrik eller en flicka som hänger på ens höft fast hon e för stor för att bära rundor på, men det är hennes tid och samtidigt så måste man ha brodern under uppsikt. 
 
Det jag anser vara svårast är alla ord och blickar man får. Människor som skakar på huvudet och tycker att barnet är ouppfostrat. Människor som tycker att reglerna man har bara gäller hemma och ingen annanstans vilket resulterar i ännu mer utbrott väl hemma.
 
Människor träffar barnet en liten stund och när barnet är på gott humör och tar då för givet att det är så här barnet är alltid. Tyvärr så ser inte det verkliga livet ut så. 
 
Hade jag fått be om en sak så är det förståelse och att inte ha förutfattade meningar om alla. För det är ingen som vet hur det är om man inte är med oss 24/7. 
 
Älskar mina hjärtan så mycket!!!