bjuder på lite bilder <3

 

Äntligen

Det tog bara ett år, men nu är äntligen diskmaskinen inkopplad.  Vi har fixat en hel del i köket igår kväll och idag så nu har vi sorterat och haft oss. Plus då att vi äntligen köpt den lilla kopplingen vi behövde för att koppla in diskmaskinen. Var även en runda på apoteket för att lämna gamla läkemedel. 
 
Blev en tur till Ikea idag och köpte en stor skärbräda. Vi trodde att vi behövde den till en sak, men vi lyckades lösa det utan den. Det e tur att den var snygg på vår diskbänk annars hade det ju varit ett onödigt köp haha. 
 
Julen har oxå blivit utstädad från lägenheten. Ska gå ner med julsakerna i förrådet när barnen somnat. Hjärtat mitt sover redan, han var nog lite trött. Men jag får överraska honom med att jag gått ner i förrådet med sakerna ( om jag vågar det vill säga) tycker ju inte om källare haha. 
 
Annars idag så har dagen varit bra =) har en massa småplock och göra innan läggdags så får väl sätta igång med det. 
 
Älskar mina hjärtan!!!

mysig dag

Natten var kanske inte den bästa då barnen var Vakna längre stunder, men det har varit en mysig dag med någorlunda glada barn. De är inne i en väldig känslostorm just nu där de skattar, gråter och blir arga på en tioöring, men idag har varit en lite lugnare dag iaf. Efter att hela familjen duschat och fixat håret så begav vi oss till Randiz lekland i Kristianstad och åkte mängder med rutschkana. Det uppskattades, till och med jag åkte. Fast jag gillar inte det haha, det går alldeles för fort för min smak, men vad gör man inte för barnen hihi.
 
Just nu ligger jag i vår säng och väntar på att barnen ska somna så vi kan sätta igång tv:n. Skola och förskola börjar nästa vecka så måste komma in i rutinerna igen. Det vill säga ingen tv, inget sött och lägga sig i tid. Det e nog därför det har varit lite känslosamt här hemma eftersom vi inte har följt de enkla rutinerna. 
 
För en del låter det hårt för barnen att vara utan tv, men det fungerar här. Barnen får leka med sina leksaker och med oss istället. Att varva ner framför tv:n innan läggdags fungerar inte alls med dessa barnen. De får välja vars ett Youtube klipp i soffan innan läggdags och det är de nöjda med. Det blir deras mysavslut, eller varken bok om de hellre vill det. 
 
Imorgon åker julen ut härifrån, skulle gjort det igår redan egentligen men vi kom aldrig så långt. 
 
Nu ska ja se om barnen sover så jag kan ta fram dammsugaren och tvätta golven och lite sånt.
 

Älskar mina hjärtan!!!

Nytt år

Varje år lovar man sig alltid att saker och ting ska bli bättre, att man ska förändra sig på vissa punkter, men som vanligt varje år så sker det ingen förändring. Den där omtalade förändringen varar kanske en veckan eller en månad, men man faller alltid tillbaka i samma mönster.
 
Hela ens liv förändras hela tiden och ibland försvinner den man är i denna förändring. Så länge man vet vem man är så spelar inte förändringarna i livet så stor roll, det är värre när man förlorat sig själv på grund av livets förändringar. Jag antar att jag har kommit till den sista punkten, där man inte riktigt vet vem man är och hur man ska hitta tillbaka till sig själv. För en del som i mitt fall tappade man bort sig för länge sedan för att prioriteringarna alltid har legat på annat såsom ens arbete och för att få vardagen att gå ihop.
 
Jag hörde en sak ganska nyligen som jag känner kan stämma in rätt bra när det gäller ens mammaroll. För att vara en bra mamma ska man bara vara sig själv, för barnen man har, har man på grund utav hur du är som individ. Någonstans i mitt kaotiska liv tappade jag mig själv och det märks varje dag. När man sitter och tittar på inspelningar på barnen och tänker tillbaka på hur jag var som mamma då så finns den mamman inte kvar. Var tog den mamman vägen? Hon vill jag vara, en person som inte alls är som jag är nu. Undra om barnen också undrar vart den mamman är någonstans?
 
Det är en självklarhet att man genom livets gång förändras, men ska de förändringarna vara så stora så man blir en helt annan person? En person som man själv inte ens känner längre? Kan man hitta tillbaka till sitt gamla jag och under vilken tid var jag gamla jag?
 
Jag hade kunnat sitta och skriva att mitt nyårslöfte är att hitta tillbaka till den jag en gång var och bli en bättre mamma och allt vad jag nu skulle kunna sitta och skriva, men jag tänker inte göra det för som sagt det håller en vecka kanske, för efter den veckan börjar allvaret. Vardagen kommer ikapp en och rutiner ska följas och man hamnar i gamla mönster igen för att det fungerar. Vardagen fungerar, du mår kanske inte så bra inombords, men vardagen går runt.
 
Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst för känner att jag verkligen behöver skriva av mig men jag ska inte tråka ut er för mycket med mina förvirrade tankar =)
 
Älskar mina hjärtan!!!