Ändringar i mediciner

Jag pratade med Tildes läkare igår och det har blivit en del ändringar i hennes mediciner och vi ska göra några fler prover. Det första som vi ska ändra är hennes astma mediciner då hon behöver förebyggande astma medicin varje dag så nu ska hon gå på seretide mite som William gör morgon och kväll. Sedan har både William och Tilde fått en ny astma medicin vid sjukdom som heter endast Seretide, detta för att de ska slippa puffas så många gånger morgon och kväll. Men de ska ha kvar airomiren vid behov. 
 
Vi ska in och ta blodprov på Tilde för att kolla om hon är glutenintolerans för skulle det visa positivt så slipper hon förhoppningsvis movicolen då hon absolut vägrar att ta den. Känns ju mindre kul att tvinga henne varje dag och så är det ju bättre att ta reda på varför hon blir hård i magen än att bara medicinera. 
 
Sen när det gäller hennes urinvägsinflammationer så ska vi hämta remisser som vi kan ha här hemma så varje gång hon visar symtom på urinvägsinflammation så ska vi till VC så de får göra en odling och så ska hon ta pencillin två dagar varje gång. Läkaren ville sätta in så som Tilde har haft det nu med en låg dos pencillin i ytterligare 3-6 månader, men eftersom hon får svamp utav det så sa läkaren att det är dumt att behandla en sak för att få andra bekymmer med underlivet. Vilket jag kan hålla med om. 
Dessutom är jag inte så sugen på att ge henne mer pencillin då hon faktiskt har gått på det nästan varje månad i ett årstid. 
 
Sen nästa vecka så är det dags för en till flödesmätning på CSK för henne så hon har nog med bekymmer vår lilla donna. 
 
På detta året har de gjort x antal odlingar och urinstickor, ultraljud på njurarna, ultraljud på urinblåsan två gånger, flödesmätning en gång (två med nästa veckas), tagit en massa prover som resulterat i 7 rör blod från henne, pricktest, astmakoller. Allt detta har resulterat i x antal stora pencillinkurer, en lågdosad pencillinkur i 3,5 månad, mjölkfrikost, astma mediciner, svampsalvor, nya astma mediciner, ny pencillinkur som tas få dagar vid behov och så ska de kolla gluten. 
Hon har fått utstå mycket detta året =(..
 
Sen har vi William som har fått astma mediciner, nya astma mediciner, minst en gång i månaden öroninflammationer vilket resulterade i en del pencillinkurer, rörinopererat i bägge öronen (plus hål i trumhinnorna samtidigt), synundersökning som visade att han behövde glasögon. I maj ska vi in och kolla om rören sitter som de ska och om han hör som han ska och sedan ska vi in på en till synundersökning. 
 
Jag var på apoteket för ca en månad sedan och skulle slänga läkemedel, oj oj oj säger jag bara jag fyllde en halv plastpåse bara med gammal pencillin som barnen gått på under detta året...
 
Nä nu får jag fortsätta plugga så jag kan hämta barnen i en vettig tid. 
 
Älskar min familj!!!
 

Kommentarer
Postat av: Jennsan

Ojojoj, stackars barnen! Inte alls kul :(

2013-04-13 @ 14:02:46
URL: http://crystalcocktail.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback