Oroligt bakslag =(

Tildes läkare ringde i förmiddags och meddelade att Tildes ena blodprov som hade med njurfunktionen att göra var lite lägre än normalt så imorgon ska vi till hässleholms sjukhus och lämna ett nytt urinprov så de kan se vad det visar. =(... Hon har även fått ökat sin dos movicol till 2 påsar om dagen då hon inte sköter magen som hon ska men nu blir det ju rätt löst men bättre det anatar jag eftersom hennes tarm måste dra ihop sig till normal storlek och det tar 3-6 månader. 
 
Idag har varit en aktiv dag på praktiken. Jag har varit samarbetsälvan så barnen fick hjälpa mig få tillbaka kraftkortet av häxan=) Det tyckte de var roligt.. Alla utklädningskläderna är färdiga och vi har gjort de flesta aktiviterna. Eller förberedelserna till aktiviteterna..  =).. Barnen tycker det är så spännande. Har även varit inne i målarrummet med ett barn rätt länge idag då jag och hon fick för oss att vi skulle fixa dockhuset.. Det var ett gammalt dockhus där golvet hade blivit helt uppsletet och väggarna var söndriga och hade fuktfläckar efter som att någon antagligen torkat av dom. Men vi tog fram lim och tapet boken och nu är det snart ett så gott som nytt dockhus som förhoppningsvis inbjuder till lek mer än det gamla sletna.. =).. 
 
Nu ska jag gå och sova lite=) Mamma väckte mig när hon ringde hihi.. min älskade mamma <3 =)
 
Älskar min familj!!!

Dags för lite nya mått tycker jag =p

Mina mått den 9 april:        21 aug:       24 okt:        25 nov:        Sammanlagt:
Stuss:                  117 cm - 112,5 cm -   104 cm -      102,5 cm =  -14, 5 cm
Lår:                      69 cm -   66 cm -        62 cm -       59 cm     = - 10 cm
Höft:                    100 cm  -  97 cm -       93 cm -        90 cm    = -10 cm
Navelmidja:        104 cm -   94 cm -       89 cm -        84 cm    = - 20 cm
Midja:                  85 cm -    77 cm -       74 cm -        71,5 cm = - 13,5 cm
Under byst:         82 cm -     78 cm -       78 cm -        77 cm    = - 5 cm
Vaderna:             39 cm -     37 cm -      36 cm -        36 cm    = - 3cm
Överarmarna:     30 cm -      29cm -       27 cm -        26 cm    = - 4 cm
Byst:                    99cm -      92cm -        92 cm -        92 cm   = - 7 cm
 
Sammanlagda centrimetrar borta:  - 86 cm på 7,5 månad =)

Svårt att hinna med allt

Var ett tag sedan jag skrev här, hinner inte rikitgt med allt som jag skulle behöva=)
 
Tilde slutade med sin penicillinkur i fredags förra veckan och på måndagen var det dags igen. På morgonen skrek Tilde när hon kissade igen.. Fick tag i Barnmottagningen på Onsdagen och fick en tid till fredagen (igår). Natten till fredagen så skrek William halva natten för att han hade ont i örat.. =(.. 
 
Missade VFU igår helt eftersom jag även skulle till läkaren med William. 
 
Tilde har fått ett toalett schema då hon är hård i magen igen.. Den mjölkfriakosten hjälpte visst bara för stunden=(.. Nu ska hon sitta på pottan/toaletten i minst 5-10 minuter och vid bestämda tider. Detta för att hon inte känner om hon måste sköta magen förräns det är försent. Det kan vara detta som spökar med urinvägsinfektionerna då hon håller sig för länge med båda delar.. Hon ska även gå på movicol.. 
 
Läkaren tittade även på Williams öron då det är hans läkare oxå och han har vätska bakom den vänstra trumhinnan, den som är inåtvänd, men han hade ingen öroninflammation där. På den högra hade han däremot öroninflammation så hon ska skicka en remiss till att sätta in rör i öronen på honom då han har haft problem väldigt mycket med det. I natt vaknade han och skrek för att han hade ont i vänster öra.. Men nu är det ingenting. Han har så högsmärtgräns så för det mesta så är det att han får ont en natt eller knappt det och sedan har han inte ont av det längre. 
 
Bägge barnen har ju gått på jätte mycket penicillin, främst det senaste året. 
 
Det går jätte bra på min VFU, vill inte sluta =).. På måndag ska vi börja med projektet med dockorna. Vi introducerade dom nu i veckan och barnen har fått göra kraftkort och de är rätt förväntansfulla  =).. 
 
Nu ska jag gå och fortsätta städa, bläääää
 
Älskar min familj!!!

Fullt upp här hemma... stress, stress, stress

Jag har börjat på min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och jag trivs så bra=).. Härliga barn och härlig personal.. =) Blir mindre tid till att blogga dock. Då vi lämnar barnen vid halv 8 och hämtar igen mellan halv 5 och 5..  Sedan  är det ju hem och laga mat, bada, läggdags och min träning tryckte jag in igår.. 
 
Jag har ju inte tränat på två veckor så kände igår att nu måste jag och det var ju självklart hur skönt som helst. Skippar tyvärr dagens träning då William och Tilde ville ha mig hemma.. De träffade mig en halvtimme imorse och sedan skulle det bli typ en halv timme nu på kvällen oxå för sedan sover de ju.. 
Känns inte så bra tycker jag att inte träffa de.. Saknat mina barn ju.. <3
 
Idag fyller Nemo 2 år=) Den lillekillen blir ju oxå äldre och ska firas så han har fått lite gott och en present..
 
Nu ska jag gå och "hoppa" på våra barn i soffan och mysa och busa lite!!! <3<3<3
 
Älskar min familj!!!

Inte varit hemma därav jag inte kunnat blogga=)

Idag börjar jag en ny kurs=) VFU2 är det dags för nu då... Blandade känslor inför detta.. Jag är rädd att jag inte ska nå upp till bedömningen G och så skulle det inte förvåna mig om Tilde får en massa läkarbesök nu inom dessa fem veckorna som kommer göra att jag kommer missa dagar =(... Vi får la se hur detta kommer gå.. 
 
Igår var vi hos Linda sov där sedan i lördags=)... Blev frukost där sedan  vidare till Bopa och Bodil och satt där och pratade en stund och sedan vidare till Farfar och farmor =) stannade där och snacka en stund men ungarna sov i bilen så blev inte att vi stannade så länge.. (var utanför bilen och det var kallt som fan haha)... 
 
Sedan var det bara rätt hem och ta det lugnt.. =) Det hände något roligt sent igår kväll=)... Jag och håkan busade med varanda så skrattade jag rätt högt så ser vi en jätte yrvaken william komma springandes med håret och alla håll och kanter och ögonen halvt öppnade.. Så skriker han "Jag räddar dig" och skrattar med hela ansiktet =).. 
 
Vår lille going!!!! Hihi..
 
Älskar min familj!!!

Nu var det avklarat

Två jäkla frågor innehöll tentan. Men svaren blev ju långa iaf men jag vet att jag inte kommer klara det eftersom jag är/var osäker på vad det var de var ute efter i fråga 2. Dessutom svarade alla med jätte många sidor men jag är ingen skrivar tjej så för mig räckte det med 2,5 sidor. 
 
Nu är den gjord iaf så det är skönt.. På måndag börjar VFU:n.. Känner mig inte taggad egentligen men det är bara tills att köra mitt race som jag brukar göra.. 
 
Imorgon ska Tilde börja få sina tabletter 2 gånger om dagen istället för tre.. Kommer underlätta en hel del då hon absolut inte vill ta de. 
William har haft det bra på förskolan utan så många konflikter som det brukar vara.. skönt!!!=)
 
Nu ska jag gå och leka med ungarna!!
 
Älskar min familj!!!

Man är kanske inte helt dum

Sitter och blir förhörd av Jessica och har precis förhört Jessica och vi kan ju detta någorlunda, men frågan är om vi pluggar på det som kommer på tentan haha... 
Det går kanske si så där imellanåt hahahha.. 
 
Men vi gör vårt bästa iaf och det är det enda som räknas.. =)
 
Älskar min familj!!!

Huvudvärk och tentapluggning - kan inte rekomenderas

Sitter här med underbara Jessica. Hon sover här inatt så vi kan hjälpas åt att förhöra varandra tills imorgon.. Kan inte fatta att det redan gått 10 veckor sedan vi började denna kursen och det känns som det är pluggning i överflöd, min hjärna kokar och inte sjutton är jag smartare för det hahaha.. 
 
Åkte till skolan imorse för att möta upp Jessica och plugga, sen hängde hon med hem så vi kunde plugga vidare då jag måste hämta ungarna vid 14 då Tilde går på penicillin. Jessica har busar massor med ungarna och badat dem=).. Tack för det gumman hihi.. 
 
Nu har Håkan kört en sväng med ungarna så jag och Jessica kan plugga lite, sedan sover ju de när de kommer hem så bär vi bara in de i deras sängar så sussar de gott. Och vi fortsätter plugga en bra stund till så vi iaf känner oss säkra på något haha.. 
 
Ha en trevlig torsdag kväll alla.. 
 
Älskar min familj!!!

Ta oss härifrån *sjunger*

Sitter just nu i skolan och försöker få någonting pluggat till tentan... Har skrivit samman alla ppt:erna så nu blev det 5 sidor istället för typ 50.. Nä inte riktigt men rätt många haha..
Det jobbiga är ju att jag inte vet om jag har tagit med rätt så att säga.. Det jag pluggar på kanske inte alls kommer på tentan.. Det som jag tycker är viktigt och aktuellt betyder ju inte att någon annan tycker det =)

Men jag är inte nervös egentligen jag tar det som det kommer.. får jag ett underkänt så gör jag bara om det=)

Tilde går på penicillin igen =(.. Fast i tablettform denna gången.. Kan ju meddela att det inte är lätt att få i henne de.. Men vi får kämpa vidare med det., Hon ska ju ta dom i 10 dagar och nu i början är det 9 tabletter om dagen sammanlagt i tre dagar sedan 6 tabletter sammanlagt om dagen i 7 dagar.. Sen är det ju remiss skickad så vi får väl se hur lång tid det tar.. <3

Pratade med Williams förskollärare igår och hon sa att det blir jätte jobbigt för William varje gång det är en ny aktivitet som ska göras. Han springer iväg och kan bli ledsen och arg och vill inte alls.. Hon sa att det är ofta som det blir att en personal är låst vid honom vilket inte fungerar eftersom det finns 17 andra barn och endast 3 pedagoger. Jag frågade om specialpedagogen hade börjat jobba ännu och att de kunde ta kontakt med henne om de tycker det inte fungerar.. Jag har ju själv stora bekymmer när jag ska hämta honom.. Han kastar saker på mig, drar mig i håret, river mig i ansiktet osv... Det är ju bara för att det blir som en ny "aktivitet".. Förskolläraren frågade om det var OK för mig om de tog kontakt med specialpedagogen varav jag svarade att det är väl en självklarhet.. William mår ju inte bra av detta och ingen av oss andra heller.. Det är ju bättre om han kan få någon form av hjälp eller personalen/jag kan få någon hjälp av hur vi ska bemötta honom så att det inte blir så fel för honom.. Jag vill ju bara att han ska må bra det är ju det allra viktigaste för mig <3

Jag tränade ingenting alls förra veckan då jag var i Kalmar och vissa pass var inställda.. =( Och denna veckan vet jag heller inte om det blir någon träning då mitt studsimatteknä inte vill som jag vill. Har bekymmer att gå upp för trapporna hemma.. Men vi får se om jag biter i det sura äpplet och tränar lite lätt ikväll på aerobicsen =)..
Vet att man inte ska men måste göra något vill ju inte gå upp i vikt igen.. Trivs så bra nu med mitt "gamla" jag hihi..

Nu måste jag återgå till kurslitteraturen....

Älskar min familj!!!


ahahaaaaahh

aaaaaaaaaaaaahahaahhahahhahahhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhahah Var bara tvungen att skrika lite!!

Det glömde jag helt

Det är så bra att tandläkaren skickar ett sms dagen innan man har tiden för Tilde skulle visst till tandläkaren imorse 7:40. Fick ett sms igår och jag blev chockad.. Ni vet så där va? jaha, har hon tandläkartid imorgon hahah.. Vilken tur att jag fick reda på det ;).. Det står så fint i min kalender som jag aldrig öppnar hahah
 
Igår hade vi trevliga gäster här=)... Håkans kollega Christian och hans tjej Jenny var här och åt lite middag och snackade en massa =) Var riktigt trevligt, det hoppas jag vi gör om snart... =)
 
När jag hämtade barnen på förskolan igår så sa jag till William att vi fick skynda oss hem för vi skulle få gäster.. Mitt svar jag fick var "är det för att jag fyller år?", Nä sa jag du fyller inte år ännu.. "Då vill jag inte ha gäster" ahhaha.. Min goa påg <3.. 
 
Nu måste jag plugga vidare till tentan............ VILL INTE HA DENNA TENTAN!!!! =p.. 
 
Älskar min familj!!!
 
 

Tomt huvud

Har suttit och skrivit och läst i några timmar nu och jag fattar inte hur det är meningen att jag ska få in allt detta i huvudet.. Det jobbigaste är att inte veta vad det är lärarna är ute efter med denna tentan. Vi ska se en filmsekvens som sedan ska analyseras utifrån förskolebarns utveckling och lärande i matematik. Låter rätt simpelt och är nog det med tanke på att vi bara har 2 timmar och 45 minuter på oss (vi brukar ha 5 timmar annars).. Man gör det nog svårare än vad det är då man inte riktigt vet vad de är ute efter... Men detta kommer gå såååå bra haha.. Optimistisk är man ju tvungen att vara hahahah.. 
 
Älskar min familj!!!

Musik på full volym och skolböcker blandat med ppt:er överallt i soffan

Håller på att läsa och skriva om vartannat här i soffan =) Men det går nog bra. Jag ska bara hinna lära mig allt oxå.. Sedan börjar vi en ny kurs på måndag, då är det dags för VFU =) ska bli roligt att komma ut i barngrupp igen, fast det var lite mycket uppgifter att göra haha.. Både dokumetera, reflekter, prata med de andra pedagogerna om vad man reflekterat och dokumenterat, skriva proffessionsportfolien och ha ett seminarie som jag inte riktigt förstår vart vi ska vara någonstans.. I studieguiden fattar jag det som att vi ska upp till Kalmar igen.. Jäkla åkande dit där kan jag ju tycka då haha.. 
 
Igår var vi hos Håkans föräldrar en runda=) Det var trevligt, blev lite öm i handleden bara då vi skulle hjälpa de med taket i garaget och bära några stockar hahah.. Men det gick bra <3 tack för den tiden <3 det får ni snart göra om fast utan allt lyftande då kanske hahah ;)...
 
Sedan bar det av till Linda med familj och dricka lite kaffe och äta lite middag tillsammans.. Jag fick Linda till att klippa mig oxå hihi.. Blev super bra =) Tack så jätte mycket älsade hjärtat <3<3<3 
När vi kom hem åkte trimmern fram och Håkans hår försvann med haha.. <3

Tidig morgon som bjöd på en massa tvätt nu på f.m

Fast det är ju Håkan som tvättar då mina handleder är "sönder" igen.. De vill inte bli bra och starka dom inte haha.. Nu öppnade jag ju bara porten där nere så sa det pang i handleden igen. 
Ungarna sov rätt så länge idag.. Tilde vaknade vid halv 8 och William vid 8.. Kors i taket.. Men själv var ju både jag och Håkan uppe vid halv 7.. 
 
Sitter och håller på att läsa kurslitteratur och skriver sammanfattningar på datorn.. Förstår inte hur det är tänkt att jag ska klara denna tentan... Det är rätt mycket som ska pluggas in.. Och jag hatar korvstoppning för man lär sig bara för stunden då.. Så om en vecka är allt glömt känns det som.. 
Men vi får väl se.. 
 
Idag ska vi till Farmor och Farfar=) Ska bli trevligt =) <3
 
Nu ska jag gå och äta lte frukost, ha en bra söndag alla
 
Älskar min familj!!!

TENTA pluggning

aaaahhhh... Vet inte riktigt var jag ska börja.. sitter här med alla böckerna och vet inte vad jag ska läsa och inte läsa.. Vad kommer på den jäkla tentan!!!! Usch! Gillar inte att ha så mycket i huvudet så att jag inte kan koncentrera mig på det jag måste göra.. Allt blir drabbat för att jag har huvudet fullt med annat... =( 
 
Suck!!! 
 
William blev ledsen när jag lämnade honom på förskolan idag, han ville vara hemma... Men jag måste få detta gjort.. eller iaf börja rättare sagt.. Men jag hämtar de tidigt idag så ska vi gå och ta en fredagsfika =).. Så blir han kankse på bättre humör.. Tilde bara sprang in.. Hon såg en flicka på förskolan och de bara sprang mot varandra och skrek varandras namn och kramade varandra =).. '
 
Älskar min familj!!!

Dåliga besked........ igen =´(

Har precis kommit hem från läkaren med Tilde.... Hon har fortfarande som sagt blod i urinen och det har blivit skickad till odling igen så på tisdag har jag telefontid med läkaren igen.. Han ska även skicka remiss till kristianstads specialister för sådana här bekymmer, men han sa att det även kunde bli så att vi blev skickade till Lund=(... Det är jätte skönt att de kollar upp allt och så men jag tycker att detta har blivit jätte tufft för mig själv.. Vill bara sätta mig i ett hörn gråta =(.. Men måste vara stark för vår lilla tös =(.... 
 
Älskar min familj!!!

Hemma från Kalmar

Inte kunnat uppdatera här då jag varit i Kalmar..  =) Jag och tre tjejer från klassen åkte dit i tisdags. Åkte härifrån vid 12 och var framme vid 15.. När vi checkat in oss på hotellet då började det haha.. Först så var det ena täckets påslakan smutsigt.. Såg lite ut som att de tappat det ute eller något, sedan gick en av tjejerna på toaletten och fick då spolknoppen i handen hahaha, sedan skulle hon hänga upp handduken och så fick hon knoppen i handen.. Gick ner och sa till i receptionen varav hon skickade upp en vaktmästare. Precis innan han kom så såg vi att hyllan i badrummet under speglen höll på att trilla av den hängde jätte mycket.. Vaktmästaren kom (en super trevlig ung kille).. När han höll på att fixa allt i badrummet så hade vi skrattat så mycket så vi kände att vi var tvungna att få frisk luft.. Vad händer då tror ni?? Jo, när hon skulle öppna fönstret så såg hon att öglan till fönstret var sönder så det var bara in och säga till det oxå ahhahaha.. 
 
Nog för att det var lågbudget men hallå lite måtta får det vara hahahhaha.. Fast vi hade roligt och snackade en massa och skrattade så vi både börja gråta och fick ont i magen. 
Gick en tur i Kalmars affärer oxå innan de andra tjejerna skulle komma.. När alla kommit så gick vi och åt på resturangen och snackade, skrattade och ja allt vad man nu kan göra hahah.. Hade det super trevligt!!! Detta måste vi göra om =)
 
Dagen efter var det dags för skolan, men känner lite att det vi gjorde där kunde vi gjort hemma.. ja förrutom lekbiten.. Men det var trevligt det med. Roligt att få chansen att se alla de andra lärcentra som vi ändå gått med i över ett år.. =)
 
Idag ska vi till läkaren med Tilde igen.. Vi ska få reda på alla prover idag och så.. 
Och självklart när Tilde kissa imorse var det blod i hennes urin igen så får väl se om det blir en pencillinkur till =(... 
 
Älskar min familj!!!