Fick frågan vem e Jonathan

Jonathan är en kille som bor hos oss för tillfället. Han ska flytta till egen lägenhet den 1 mars. Kanske ska skriva att han även kallas Jojjo om det skulle vara så att jag skriver det någon gång. =)

Idag har jag varit på min VFU och allt har varit som vanligt. Jag måste börja hålla i olika saker i förskolan men jag tycker det e så svårt att komma in i det när alla barnen redan leker och har sig. Jag vill inte avbryta i deras lek, men känner att jag måste med tanke på att jag mpste träna tills nästa vecka när min lärare kommer.

Tänkte testa lite olika saker denna veckan såsom rörelsesaga (men då måste jag nästan kunna den utantill och jag e dålig på att komma ihåg sånt), olika lekar såsom kim leken och gömma benet, kanske någon rörelselek/sång.

Nu måste jag laga middag till ungarna och håkan så klart=).

Älskar min familj!!!svar till anonym

Jag e aldrig inne på familjeliv längre=) Vet inte ens om jag har någon kvar men skriv vad du heter så kan jag leta upp dig=)

Idag har vi varit på ugglebadet.. William satt som fastklistrad runt ens hals. Det trodde inte jag eftersom han älskar vatten här hemma men nix detta gick inte hem så bra. men vi ska åka dit på söndag igen för att se om det bara e en vanesak.. =) Tilde där emot blev lite väl varm i kläderna i slutet ahhaha.. Men hon höll i en iaf. Vi var där i ca 2 timmar det var mysigt bara vår lilla familj=)

Sen åkte vi till bopa en stund för jag fick me mig hans mössa när vi var där igår och firade pappas tjej, Bodil, =) Störtskön kvinna hihi..

Vägde mig även igår och väger numer 83 kg=) Sakta men säkert.. Men nu har jag ätit en massa skit denna helgen tyvärr men ibland får man unna sig. Jag har inte tränat så mycket heller denna veckan. Idag har jag dansat här hemma (Jonathan skratta åt mig, snällt ju ) =)..

Igår var jag så rastlös så jag mest hoppade rundor och småtränade med ungarna så imorse hade jag träningsvärk i magen.. =)

Imorgon e det förskola för ungarna och jag ska på VFU, Håkan och Jonathan ska till jobb. Trivs jätte bra på VFU och ska sätta upp mig som vikarie här i perstorp måste bara få tag på hon som håller i det. =)

Nu ska jag sova så ni får sova så gott..

Älskar min familj!!!84,7 kg

Ja ni det e min nuvarande vikt, men jag har gått ner från 88 komma någonting. Men jag får inte tiden och orken till att räcka.. 60 är ju mitt mål men just nu så har jag mitt delmål på 80.. Och 80 vill jag ju gärna väga inom 3 veckor.. =)

Men sen om jag gör det e ju en annan femma.. men jag hoppas det.. Jag ska fixa till en träningsrum i lägenheten så nu ska vi få plats med mycket i denna tre och en halva.. Ett jonathan rum, ett rum till ungarna, vardagsrum/sovrum och sen ett träningsrum.. men det går vi ska bara möblera om lite så att alla möbler får plats=)

Jag är så träningssugen men min handled vill inte riktigt som jag vill och jag vet inte hur jag ska kunna göra dom starkare.. Sen är det alltid roligare att träna när man har rolig utrustning..
Nu har jag typ ingenting mer än mina tränings dvd och jag vill ha ett löpband, en crosstrainer, en dansstång vill jag ju oxå ha inom sinom tid och en cykel =) Men men det får vara önsketänkande ett bra tag till..

Älskar min familj!!!

Börjar komma in i det

Andra praktik veckan och jag börjar bli varm i kläderna=) Idag har det känts jätte bra, trött men bra.
Jag har ju saknat att jobba och nu känns det verkligen som att jag jobbar. Jag ska skriva upp mig på kommunen så jag kan börja jobba lite då och då sen när VFU är slut.
Jag behöver komma ut så..

Det som känns tråkigt är ju att man inte träffar sin familj så mycket som man är van vid. =(..

Hänt en massa tråkigheter i skolan med. eller rättare sagt i min grupp men jag orkar inte fokusera på det oxå nu. Känns som att det e många bollar i luften nu.

Jag har min VFU (praktik), sen har vi fått en inneboende på obestämd tid. Jag har inget emot att ha folk boende här och hjälpa till för det e sådana vi e som personer, men det blir ju en del att göra så att han oxå ska kunna känna sig lite som hemma så jag måste få undan lite av våra saker från det rummet han har eftersom vi inte vet hur länge han blir kvar.
Sen har jag då det här med skolan som jag inte ens vill lägga någon energi på, men alla som känner mig vet att jag gör. Jag fixar och donar och pratar och försöker hitta en lösning på allt. Men detta ligger inte på mitt bord och jag kan inte göra något åt det.  Sen är ungarna på förskolan jätte länge vissa dagar så får man dåligt samvete för det osv..

Ja ja nu fick jag gnälla av mig lite=)..

Älskar min familj!!!

jag glömde ju skriva vad som var hårresande haha

Idag åkte vi pulka/kälke. Usch va obehagligt tyckte både tilde och jag haha..

Håkan och william åkte allra högst uppifrån och det gick i en piiiip fart.. ahaha men william tyckte det var jätte roligt, fast jag vet inte vem som hade roligast håkan eller william =)

Tilde och jag sprang rundor nedanför backen i pulkan sen gick vi till lekan=)

Älskar min familj!!!

Hårresande

Fy va irriterande,jag har varken haft tid eller särskilt mycket lust att träna då snön bara öser ner. Usch, känns som ett stort misslyckande. Jag måste skaffa en maskin som jag kan använda här inne när vädret inte riktigt tillåter att man går ut (snökaos med hårda isvindar).

Jag och ungarna har varit hos bopa lördag  till söndag=) det var allt för länge sedan man träffade dom.. Bodil jobbade men jag träffade henne i går eftermiddag och hela förmiddagen/en bit in på eftermiddagen idag.
Linda med familj tittade oxå ut en runda hihi=) Hon e så duktig min lilla Linda hon kämpar på som bara den.

Håkan och vår nya inneboende Jonathan var hemma i Perstorp och bara tog det lugnt.

Älskar min familj!!!

Vilodag

Idag har jag varit på praktiken. Håkan ringde han hann knappt till jobb förrän han var tvungen att åka och hämta ungarna. William hade kräkt, men antagligen var det för att han var hungrig. Fick inte i han någon frukost på morgonen och han skulle äta på förskolan bara en liten stund senare. Så fort han kom hem och fick mat i sin lilla goa mage så mådde han bra igen och sprang och lekte. Men jag förstår honom, e man så hungrig så mår man illa och så kan man inte äta. Men nu mår mammas älskling bra igen. Men det blir ingen förskola förrän på måndag för någon av dom.

Jag lämnar aldrig bara den ena av dom, det passar inte riktigt mig. Ska jag ändå vara hemma så vill jag ju gosa med bägge mina hjärtan=)

Idag blev det ingen träning alls och igår blev det bara fyra varv runt dammen med underbara Bella=). Eller bara och bara, jag hade kunnat gå runt den dammen hur många varv som i hennes sällskap. Det går så snabbt=)

Men nya tag imorgon då slutar jag vid 14 så då ska jag ut och springa och sen måste jag gå en timme så har jag tagit igen denna veckans träningsprogram.. =) Sakta men säkert ökas motionen..=)

Jag fick en glad nyhet igår =) Fick Godkänd på min examination 2..=) yey!! Första försöket!!! Det händer inte ofta!!

Älskar min familj!!!

plllllll, suck

jaja idag hann jag inte med all träning som skulle göras men får väl skylla på att även jag har ett liv=)

Istället för 30 minuter rask gång och 30 minuter mycket rask gång blev det endast den förstnämnda. Men imorgon på min 30 minuters rast då får jag gå =) sen på kvällen måste jag springa så ska försöka dra med mig bella=). Hinner inte åka till Linda för vi ska ha personalmöte på min VFUplats=).

Känns så härligt att vara ute i arbetslivet igen=) även om jag inte egentligen arbetar hihi
Nu ska jag sova ska upp tidigt imorgon!!

Älskar min familj!!!

Oj oj oj oj oj!!!! Fy piip va jag har varit duktig idag

Träning:
17 minuter rask gång blandat med jogging (går efter ett schema på iform.se) sträcka: ca 2 km
90 minuters rask gång, sträcka: 5,6 km
Planerad träning idag 47 minuter - genomförd träning 107 minuter.

Nu mår jag bra hihi!!  Jag älskar mina raska gångar. Jag hade kunnat gå hur länge som helst bara jag hade haft rätt sällskap. Så idag får jag tacka Linda, Krantz, Håkan, Ungarna och Bella!!=)

Idag har jag haft en lång dag i skolan. En ny kurs börja idag och en ny termin=).. så nu e vi inne på termin två. bara fem kvar efter detta hahha.. Fast det går så himla fort. Nu har vi VFU i fem veckor. Första dagen är imorgon och vi fick en massa kriterier som vi var tvugna att klara av på dessa fem veckorna. Men jag känner lite att om jag ska gå och oroa mig över dom så kommer jag inte göra ett bra jobb. Jag kör mitt race som jag alltid gjort på alla jobb jag varit på och på alla praktiker jag varit på och även som jag gör i skolan. =)

Hämtade ungarna från förskolan sedan mötte håkan oss så körde vi till Linda för lite mat och sedan en somnade mina och håkans ungar i vagnen iaf och de sover fortfarande. De sover som bäst när de somnar ute på promenader=)

Tur att de inte e lättväckta då hade det aldrig gått. Fast william börjar bli för lång för vagnen (som han endast sitter i när klockan e runt 19 om vi ska ut (ex. vid handling, promenad). Det e ungarnas chans att varva ner innan det är godnatt. =) de som känner våra ungar vet att de behöver varva ner och gör det bäst i vagnen=).

Nu ska jag in i duschen, packa skolväskan och gå och sova. Ni får sova så gott när ni kommer så långt!!!

Älskar min familj!!!


4,78 km långt

Har inte haft någon chans att träna idag så nu på kvällen tyckte Håkan att det fick räcka med mitt stillasittande så vi satte ungarna i tvillingvagnen. Den blir rätt tung kan jag ju säga när det e två små klumpar i plus vagnens vikt. Ca 40 kg gick vi och knuffade på=)

Det blev iaf så här:
Rask gång (pace ca 13 km/h enligt runtastic), Sträcka: 4,78km, Tid: 55 minuter.

Fast jag fattas 35 minuters gång egentligen för att komma upp i mitt träningsschema. Plus att jag missade 30 minuter igår så jag har ca en timme att ta igen.
Helgerna är jobbiga för man prioriterar annat plus att man inte är hemma och så äter man ditta och dattan. Men om nu får det vara slut med det för imorgon börjar jag träna till att springa 5 km. =)

Fast jag måste ringa läkaren för jag har ingen astma medicin och jag kände det när jag sprang upp för backarna med vagnen att jag nog var tvungen att skaffa den igen. Jag fick konstaterat astma när jag var 17 år och har inte använt medicin sedan jag var 18 så det var ett tag sedan sist. Jag slutade röka, började jobba och flyttade hemifrån sen har jag inte behövt den förräns nu kände jag..

Jag funderar på att ringa bella och se om hon har lust att gå ut så jag iaf kan komma upp i lite mer.. =)

Imorgon bär det av till Linda efter skolan och träna!!

Älskar min familj!!!Slappefredag

Idag har det blivit en redig slappefredag. Har inte haft ork att göra någonting. Ungarna vaknade 3 respektive 4 i morse och somnade sen inte förrän närma sig 6 sen upp igen vid 8. Kanske ska tillägga att jag inte somnade förrän vid 12 på natten så det blev inte så mycket sammanhängade sömn eller ja sömn överhuvudtaget. Har varit så sjukt seg idag så jag har inte tränat alls.

Ungarna har varit lika roliga som alltid när de är tillsammans. Bråk, bråk, lite mys sen bråk igen. De kan bara inte leka med varandra. William blev biten i armen av Tilde IGEN. Jäkla unge till att bita.
William har blivit bättre på den fronten och Tilde har blivit sämre. Tilde har dessutom fått sig ett jäkla humör som gör att hon slänger sig och skriker och har sig när hon inte får som hon vill. Suck!!!

Ibland vill man bara gå ut några minuter så man kan lugna huvudet från dom, men det får jag göra när Håkan kommer hem. =)

Älskar min familj!!!

Härligt soligt väder!

Idag är det ett härligt vårväder ute. Solen skinner och dammen glittrar. Ungarna bråkar och rör till men det e väl inget ovanligt=). Fast ibland hade man velat stänga in dom i ett rum så man hade hunnit klart med alla andra rum innan de stöka ner i dom igen. Mina ungar är som två virrvelvindar. Det räcker de visar sig i dörröppningen i ett rum så blir det stökigt.

Idag har jag tagit bort MÄNGER med leksaker från ungarnas rum. de leker ju ändå inte med det och de bara häller ut allt på golvet så då får de ha de leksakerna som finns där inne nu. Tilde tycker om att leka med sina leksaker, men william brukar komma och förstöra för henne och william leker knappt med några leksaker alls utan bara slänger ut allt på golvet. Om jag bara hade haft ett hus så hade man kunnat göra det mer lekfullt och tilldragande i rummet så att de verkligen skulle vilja leka där inne, men nu e rummet inte så stort som de hade behövt ha det och eftersom det e en hyreslägenhet så är det inte så lätt att göra det jag vill=)

Älskar dig puss!!!

Underpronation - så heter det jag har så nu vet jag det

Underpronation - roterar utåt
Den här löparen landar på utsidan och fortsätter längs utsidan tills han skjuter ifrån igen. Personer med hög vrist och hålfot underpronerar ofta. På gamla skor syns det att de är extra slitna på utsidan.


Vilken sko?
Underpronerar du behöver du skor med god stötdämpning - framför allt längst fram så att foten inte tvingas ytterligare utåt. Skon ska vara fotriktig - gärna med en bred rundad framfot - och ingen kil i hålfoten.

(Källa:http://iform.se/traning/lopning/lat-din-fottyp-guida-dig-i-skokopet )
"Om man underpronerar så finns det så klart ingen kil på insidan av skon. Däremot brukar sulan vara stötabsorberande. Det är inte många människor som underpronerar därför finns det inte något stort utbud av skor av denna typ." (Källa: http://pulstagning.se/2010/february/utkast-feb-2-2010.html )
Jag tänkte se om jag hittade nya träningsskor men istället så hittade jag detta.  Undra om det går att göra något åt det? Mina fötter är rätt snea det känner jag när jag sitter speciellt.

Nu ska jag fortsätta titta rundor lite sen gå och lägga mig och sova.. God natt alla när nu kommer så långt!!

Älskar min familj!!!

Torsdag 12/1-2012

Träning vad e det?!
Så har det verkligen känts idag. Jag har inte haft någon motivation alls så den enda träning jag gjort idag var att gå två rundor runt dammen med Bella nu ikväll. Men jag får ta igen det imorgon =)
Kan ju inte nöja mig med 1,4 km. Fast iof sig så gick jag fram och tillbaka från förskolan och det är 1,6 km. Så då har jag ändå gått 3 km ;)

Annars idag så har jag mest slöat.. Hjälpt lite klasskompisar med referenser=). Det känns bra att de tror så mycket på mig=)

Jag måste köpa en våg känner jag. Blir knäpp av att inte veta om det hänt något dessa två veckor jag snart tränat=). Jag kallar det iaf träning. Nästa vecka ska jag börja springa lite smått. Jag tar allt sakta men säkert. Vill bygga upp lite muskler innan man kör hårt.

På tisdag går jag ut på VFU=) Ska bli kul att komma ut och jobba lite. Fast det hade varit roligare om det var riktigt jobb där man fick betalt och inte bara Verksamhets Förlags Utbildning=)

Nu ska jag bära in lite barn som ligger och sover överallt. Men först måste jag bara klaga av mig på en granne. Hon är en riktig skvallertant. Hon sa till en kompis till oss idag till exempel "Ja, nu har inte Håkan ställt bilen i garaget så nu är de ute och ränner igen" Min kompis svarade att vi var och hämtade williams skor hos min syster för vi hade glömt dom där (ups förresten my bad) då började hon "jaha ja va har han då haft för skor på dagis?" Min kompis svarade att han har nog mer än ett par skor.
Varför bryr hon sig?? Måste vi smyga i vårt eget hem för att hon ska vara nöjd!! Kan man inte prata med hyresvärden om det?! Jag tycker inte om att hon håller koll på oss. Hon har väl inte med att göra vad vi ska och vad vi gör. Som om vi åker till pappa en helg så meddetsamma får man höra att hon snackat "Nu har de inte varit hemma igen, de e aldrig hemma, alltid ute och far. Varför är man inte hemma när man har så små barn? Nu kom de hem klockan 20, nu kom de hem dittan och dattan." Jag blir galen på sånt!!!!! Ska jag skaffa en kikare och sitta och titta vad du gör i din lägenhet då eller?? Näää för så gör man inte det e olagligt! men man får stå på sin balkong hela dagarna och hålla koll på folk.. Usch säger jag bara!! Kom ut från lägenheten och skaffa dig ett eget liv!!!

Förlåt var bara tvungen att skriva av mig!

Älskar min familj!!!

Aaahhhh

Ska ta på ungarna ytterkläderna imorse så hittar vi inte williams skor.. Jag är hundra på att jag tog williams skor när vi skulle åka från Linda igår. Men det gjorde jag kanske inte=/.. Fast JOOOO det gjorde jag visst hmmm.. Jag får ringa Linda när hon vaknat.. Det va tur att vi hade hans skor från förra vintern och att de fortfarande passa.. Jag får nog börja köpa två par skor till ungarna ifall och fall=)

I natt har William bara vaknat en gång och det var vid 4. Då var hon tvungen att kissa.. Sen fick jag honom att sova i sin egen säng. Han sprang in i vårt sovrum och jag sa "ska du sova här inne så sover du i den sängen som står bredvid pappa". Det ville han inte, så då frågade han om jag kunde läsa en saga till honom och när det var gjort så låg han i sin säng och kollade i sin godnattsångsbok (såklart var jag tvungen att sjunga den först).

Tilde sov hela natten, men det gör hon för det mesta. Det är bara när hon inte mår bra pga tänder eller sjukdom som hon vaknar och vill sova inne hos oss. Eller om William väckt henne iof sig. Men då vill hon inte sova egentligen för har den donnan vaknat så har hon vaknat=)

Älskar min familj!!!

Onsdag 11/1-2012

Idag har jag iaf rört på mig en del.. Blev en timmes fridans samtidigt som jag städade hihi. Det tycker jag räknas som träning iaf.. jag var helt slut efteråt..
När håkan kom hem från jobb så begav vi oss till Linda och Krantz för jag och Linda skulle träna så det blev:
35 minuter gång/löpning/hopplahopp/knäböj runda på 3,8 km
30 minuters Boot camp
(och ska man då räkna fridansen)
60 minuter Fridans

Det tycker jag e alldeles lagom.. Jag måste hitta mitt måttband så jag kan se om jag mist några cm.
Jag tror inte det, men det e skönt att vara igång och röra sig iaf. Sen om det inte synd e strunt samma jag vet vad jag gör iaf=p

Annars idag så har det inte hänt så mycket=)

Älskar min familj!!!

Håkan du e världens bästa man som hjälper mig så mycket och kör mig överallt. Jag e så tacksam för att du förstår hur mycket detta betyder för mig att komma ut och vara mig själv. Någon jag inte varit på 3 år! Jag älskar dig för att du förstår att jag inte bara e mamma och fru utan jag måste få vara mig själv med. Tyvärr så drabbar detta dig negativt då du kommer hem från jobb och tar ungarna nästan medetsamma, du hinner inte vara den du e. Jag älskar dig massor och vill inte att du ska tappa bort mannen som jag älskar!!!

Emmas och Jockes kille- Benjamin! här väge...

2012-01-08_15_00 (MMS)

Emmas och Jockes kille- Benjamin! här väger han ca 2kg och e 47 cm lång. Han e så fin eran kille<3


Tisdag 10/1-2012

Idag redovisade vi professionsportfolien och det kändes väldigt bra=).. Kommer inte ihåg vad jag sa egentligen utan svamla mest ut hahah.. men men jag måste fått fram någonting bra eftersom hon inte kommenterade så mycket hihi

Tränig har jag oxå hunnit med idag fast bara 45 minuters rask promenad med Bella, blev ca 3,6 km bara.. Men men det får vara så idag för imorgon blir det träning som heter duga med Linda på kvällen och kanske Bella på dagen..

Så skönt det e att få röra sig och komma ut och att slippa göra det själv e ju det bästa=)..

Jag måste skaffa en våg för man vill ju se om man går ner i vikt med ju=) Fast jag känner att min kropp blivit starkare det gillar jag massor.. Vill ju ha tillbaka den kroppen jag hade innan, men börjar med småmål.. =)

Jag hoppas bara att jag inte tröttnar för då e det rätt kört haha.. Jag tröttnar så lätt på saker så jag e tvungen att göra olika saker annars blir jag uttråkad..

Älskar min familj!!!

Måndag 9/1-2012

Nu på kvällen när Håkan slutade jobba körde vi hem till linda och såg det fina lekrummet. Hon har verkligen talang den tjejen.. Så fint blev det.
Sen gick jag och Linda ut i regnet blev en rask promenad på 3,8 km sen körde vi hem när vi kom tillbaka och jag hann inte mer än in förrän jag gick ut i regnet igen men med Bella denna gången. Det blev 3 rundor runt dammen så det blev ca 2,2 km där.

Sammanlagda träning: 6 km rask gång
Tid: 1 h 20 min.

Skönt att komma igång och röra på sig mitt problem e ju snarare att jag har svårt att slappna av vill bara ut igen=)
Imorgon måste jag köra boot camp var alldeles för länge sedan sen hoppas jag att jag får min zumba skiva snart..

En sida jag kan rekomendera när det gäller träning är iform.se, där inne kan jag mäta hur långa mina rundor e =) Glömmer ju alltid stegräknare och sen laddade jag ner en till mobilen men det funkade när den själv ville. så nu kan jag iaf själv gå in och kolla=)..

Imorgon är det skola, då kommer min lärare ner från kalmar så det ska bli intressant. Känns alltid lika konstigt eftersom man är van vid en tv bild..
Vi ska redovisa våra professionsportfolier =/.. Vet inte om jag har förstått den rätt, men det får gå som det går.. De kan inte underkänna mig på den då det e mina egna reflektoner. Sen är det bara ex 2 som ska in senaste fredag sen så börjar nästa kurs på Måndag..

Älskar min familj!!!

Min träning förra veckan!

Måndagen:  3 km rask gång.
Tisdagen:   rask gång runt dammen (730 meter) som lite nedvarvning efter 30 minuter Boot camp med Bella.
Onsdagen:  5 km rask gång
Torsdagen: vilodag
Fredagen:   700 meter rask gång på morgonen med bella och sedan 7,3 km rask gång med Camilla på kvällen. Även 15 minuters hopprep kom in där (motsvarar ca 30 minuter jogging)
Lördagen:   ca 5 km rask gång med Camilla
Söndagen:  rask gång runt dammen med Bella på kvällen.

Känner mig lite försoffad efter gårdagen då det inte blev någon träning knappt men det tar vi igen=)..
Varit hos pappa och bodil mellan fredag och lördag. Fick mycket motion eftersom Camilla ville följa med mig (Tack gumman), men som vanligt hos pappa så får man i sig en massa skit oxå hahah..

Igår var vi på Tyringe förmedlingscentral, hittade lite smått och gott. Sedan åkte vi till underbara Emma med familj som fått komma hem med Benjamin. Han e så fin=) Väger 2 kg nu och är 47 lång så nu e han ungefär lika stor som Tilde var när hon föddes och så e han i samma vecka som hon va i=)..
Det var så skönt att träffa Emma igen, det var ju minst en månad sen sist.. Mycket att ta igen hihi..

Ikväll ska vi till Linda så jag och hon kan motionera lite.. Vi ska träffas iaf två dagar i veckan och träna. Det e ju roligare när man e fler=)..  Nu ska jag plugga lite, men ni alla får ha en trevlig dag!

Älskar min familj!!!