Snart dags för skola =)

Yey!!! På måndag börjar jag skolan igen.. Det har varit ett långt sommarlov och det ska bli skönt att komma tillbaka till stressen =).. Såg vår gruppindelningar igår, kan inte mer än säga hmm.. Vi tyckte det var jobbigt att vara 7 stycken i en grupp och nu e vi 9-10 stycken.. Det lär bli tufft men vi klarar allt =)...

Ungarna är på förskolan och det går så bra.. Skönt!!.. Jag måste bara lära känna Williams pedagoger lite mer, men det är inte så lätt kan jag säga.. Tildes pedagoger är så öppna medan Williams är lite mer neutrala.. Men men det ska väl gå det med. William trivs iaf och det är huvudsaken..

Har pluggat lite idag med, Det är sjukt mycket vi måste ha läst till nästa vecka så lika bra att sätta igång. Speciellt eftersom jag inte har ett läshuvud. Det fastnar inte liksom, men men efter 10 veckor så har vi en jätte tenta så det e bara tills att sätta igång och plugga =)

Nu ska jag gå och fortsätta med böckerna innan det är dags att hämta ungarna vid halv 12..

Älskar min familj!!!

Hur kan förskolan få ihop det

Jag pluggar ju 100% på universitet. Nu säger förskolan till mig att jag bara får ha mina barn på förskolan mellan 8-16 Måndag-torsdag och 8-14 fredag. Det betyder att du får inte äta någonting för en halv timmes lunch gör att vi e nere på 7½ timme studier. Ska man sedan räkna med tiden det tar att komma hem efter lämning och när man ska gå för hämtning så är vi nere med en timme till så då e enligt dom 100% = 6½ timmes studier mån-torsdag och 4½ timmes studier på fredagen. Det blir ca 30½ timme studier i veckan. Sist jag kollade var det bara 75%...

Men med mitt schema går inte detta då jag har många fredagar där jag slutar klockan 15 vilket gör att jag kan hämta dom 16:15, det är 2 timmar efter utsatt tid. Plus att jag är i Kalmar ibland och då är det helt omöjligt att komma och hämta dom tiderna=)... Som tur va har Tilde förstående pedagoger. Jag sa att jag kommer få ändra mina tider hela tiden så jag kan inte hålla regeln med två veckor innan. De på Williams avdelning gillar jag inte alls blääää för dom..

Jag har alltid hämtat ungarna tidigare de dagar jag kan, men nu kommer jag få förlänga dagar hela tiden och jag känner på mig att jag kommer få skit från Williams pedagoger suck!!!...

Nu ska jag vara lite med ungara och mysa!!

Älskar min familj!!!

76 kg = 10 kg lättare

Det e så roligt när man märker på kroppen att man faktiskt fattas 10 kg.. =) Ska se om ungarna kanske somnar snart så jag kan träna lite =)..

Just nu sitter vi och kollar på skojaren Till =) En bra tecknad vi köpte för ett tag sen.. Skönt att ta det lite lugnt efter förskolan=)..

Nu ska jag krama mina ungar lite =)

Älskar min familj!!!

Nu har jag gjort om mängder med tröjor =)..

Den första och den fjärde bilden är trekvartsarms tröjor från början. Sen de andra är t-tröjor. =)

Men nu e tröjorna slut här hemma så får väl hitta på annat att sätta saxen i =p...
Ungarna har varit på förskolan och lekt. Går jätte bra där så skönt är det..

Nu måste jag städa denna lägenheten suck!! känns som att man inte gör annat.. men men ett ryck e allt som behövs hihi..

Älskar min familj!!!

- 11,5 cm sammanlagt runt om på hela kroppen på en vecka...

Mina mått den 9 april:     -Idag:
Stuss:                  117 cm - 112,5 cm
Lår:                      69 cm -  66 cm
Höft:                    100 cm  -  97 cm
Navelmidja:        104 cm -  94 cm
Midja:                  85 cm -  77 cm
Under byst:         82 cm -  78 cm
Vaderna:             39 cm -  37 cm
Överarmarna:     30 cm -   29cm
Byst:                    99cm       -   92cm

Det går åt rätt håll iaf=) Viktmässigt så vägde jag 77 kg förra veckan, ska se om jag kan väga mig hos Bella idag.. Jag vägde 85-86kg från början=)..

Det kändes så bra förra veckan när jag kunde ha ett par jeans i storlek 42... Men det beror ju såklart på vad det e för byxor hihi..

Idag har ungarna varit på förskolan och jag  har hunnit med att träna 20 minuter Zumba och 20 minuter body boot camp.. Sen har jag ju gått sammanlagt 5 km än så länge idag då jag har en km till förskolan, sedan hem sedan dit och sedan hem igen plus att jag var en runda ute med Nemo innan jag hämtade ungarna=)..

Det går bra på förskolan för dom, allt blir mycket lättare när de kan rasta av sig lite hihi..

Ytterligare en bra dag stort kors i taket!!!!

Älskar min familj!!!

Mitt humör e på topp idag...

....hoppas bara det håller i sig längre än en dag =)..


Min tröja som jag gjorde vid igår. Det var en kort ärmad tröja innan. Tråkig som bara den hahah.. Men nu e den så jag hihi..

Igår var vi först en sväng hos Bopa.. så fint de har fått det i trädgården nu=) Man bara njöt och så roligt att träffa pappa igen det var ett bra tag sen =)..

Efter det så åkte vi hem till Viktoria med familj där även Stefan med familj kom lite senare.. Så trevligt det var.. =) ungarna lekte så fint och bada lite och hoppade studsmatta.. Vi fikade och grillade på kvällen.. Tilde fick för sig att sätta sig och bajsa i en buske hahah.. Hon satt på toaletten precis innan och jag frågade om hon skulle bajsa med men nej fick jag till svar.. ahahhah.. Goa tös.. William badade jätte mycket han tycker det e så roligt med vatten den pojken..

Det var så skönt att kunna slappna av och inga större bråk =).. Och så fint de hade hemma hos sig.. Shabby chic precis som jag tycker om hihi..

Idag började ungarna på förskolan igen.. Det gick jätte bra.. Jag lämnade dom bara så en ny mini inskolning behövdes inte.. =) Det var ju helt ny personal till dom och helt nya avdelningar, men det gick bra iaf.. =).. Jag gjorde en sådan tabbe när jag skulle gå ifrån efter att ha lämnat Tilde.. Av ren reflex tog jag med vagnen och jag kände att jag kunde inte gå in med den igen för då hade kanske hon blivit ledsen så det var bara tills att ta med den hem hahah.. =)

Efter förskolan så gick vi och handlade lite yoghurt och satte oss vid en lekplats och fikade och lekte.. Sedan somnade Tilde i vagnen och William gungade HÖGT!!! Han skrattde så att han höll på att kikna.. hhaha..

Medan ungarna var på förskolan så gjorde jag vid en av mina tröjor men får visa bild senare på den =).. Den skulle kastas egentligen då jag inte gillade den men nu e det fin igen hihi..

När Tilde vaknat ska vi gå till Håkans jobb för vi ska åka till Hasslarp idag en sväng och träffa hans föräldrar lite.

Älskar min familj!!!

Idag e ännu en dålig dag, suck!!

Tycker dessa dåliga dagar kan ta slut nu! Majoriteten av detta året har jag mått skit psykiskt känns det som.. och varför skulle idag vara annorlundare.

William har blivit så uppkäftig och trotsar mer än vanligt (han har varit trotsig sedan födseln men nu är det värre).. Mitt psyke pallar inte det längre.. strid efter strid hela tiden.. Lyssnar inte ett jäkla skit på vad man säger och jag vet inte vad jag ska göra åt det.. Har testat allt känns det som.. Tagit bort leksaker, men han bryr sig inte.. Han kan ha ett rum endast med sin säng och han bryr sig inte ett dyft.. Blir så himla ledsen. Han värdesätter ingenting.. Slänger alla sin saker i en stor hög och sen får den ligga där. =(

Det drabbar ju tyvärr Tilde oxå och hon sköter sig för det mesta. Hon e en liten gnälleröv men det har hon varit sedan hon föddes men hon e så rädd om sina saker. Och blir så ledsen när William tar dom ifrån henne eller tar sönder något som e hennes.. =(

Sen drar ju William gärna med henne på hans sattyg tyvärr...

Jag orkar som sagt inte mer och jag mår skit eftersom det känns som att jag inte kan ta hand om mina barn.. Jag börjar bli mer och mer som min mamma som bara låg och sov under hela vår uppväxt för att hon var deprimerad och inte orkade.. Bara det att jag inte sover, jag måste för sjutton vara i samma rum som dom hela tiden annars hittar de på jäkelskap.  Men jag orkar inte hade helst velat dra nåt gammalt över mig........

Håkan skulle tillbaka till ögonakuten idag och han fick helt enkelt ta med sig dom då jag och William har varit i konflikt hela dagen och jag orkade inte mer. Jag tog hunden och gick.... Blir så himla ledsen!!

Älskar min familj!!!


På måndag börjar......

....... ungarna förskolan igen, sen e det bara två veckor kvar tills jag börjar skolan =)..
Ungarna ska börja med 3 timmar per dag så det blir en mjukstart innan det e dags för heltid.. Plus att det e ny personal och ny avdelning för bägge..
Förskoleväskan ska packas imorgon iaf...

Idag har jag gjort vid ungarnas rum. William fick en bokhylla från en tjej som skänkte bort den på en facebook sida=) det tyckte jag var så bra hihi.. Så nu har han fått lite ordning där inne och Tildes rum e fixat så nu är det bara hennes saker där inne.. Innan var det en del av våra oxå i ena hörnan men för tillfället står de i matplatsen så får jag ställa in dom i klädkammaren sen.. Tillsammans med allt annat som vi inte får plats med efter flytten hahahha..
Jag blir så irriterad på denna vårdcentralen här uppe. Håkan har fått en metallflisa i ögat och såp ringde han upp till VC, men sånt kunde inte de göra utan han fick åka till akuten i kristianstad. När vi väl kom in efter 1½ timmes väntan så säger hon nä men de ska VC göra, det ingår i deras jobb. Och hon kunde inte göra någonting för ögonläkaren hade redan slutat.. suck!!! Så han fick inflammatorisksalva med hem (eller rättare sagt två pipetter).. Så det var ju sammanlagt 14 mils körande i onödan...

Nu ligger han i soffan och har jätte ont stackan, men han hat nog somnat nu iaf.. Ungarna somnade inte förrän halv 10-10 nu på kvällen. Var ju mycket för dom med med allt...

Jag har tagit tag i min träning igen, bara så jäkla svårt att hinna med tycker jag, men jag har iaf lyckats gå ner till 77 kg, vägde 86 i april så det e iaf en liten del.. Och så har jag gått ner sammanslagt 31 cm på kroppen.. =) Men man känner att man inte hinner med och är en dålig mamma för man måste hinna med hushållet, ungarna, matlagning, träning.. Känns som att majoriteten av tiden går åt till hushållet och sedan träning tyvärr...=(..
Hur ska detta gå när jag börjar skolan igen hmm.. Men det får ju gå... Funderar på om ungarna ska börja på barngympa.. det e på lördagsförmiddagarna här i perstorp så det hade de nog tyckt var roligt =)..

Nu måste jag gå och sova lite.. snart upp igen ju.. ska se om jag hinner med en powerwalk imorgon bitti...

Älskar min familj!!!

Fina ord från en gammal klasskompis!

Postat av: Susan C

Hej Vevve! Vi gick i samma klass på gymnasiet, jag heter Susan. Jag har läst din blogg ett tag och vill säga att du gör ett fantastiskt jobb och kämpar på otroligt när andra hade gett upp! Inget är mer värt än att uppfostra två små barn och handskas med den tuffa vardagen samtidigt. Du orkar och du har styrkan. Jag förstår att du känner dig sliten och trött, men kämpa på! En dag kommer du glädjas åt all denna tid och åt att du stod på dig!
Och alla du är snäll mot och inte är snälla tillbaka, tänk att det viktiga är att det är du som är den goda människan. Jag tror på karma och du kommer hitta den godhet utdelad i ditt liv som små hjälpande händer när du minst anar det men behöver det som mest. 
Ville bara trösta lite. Du är en fin människa!
Kram

Tack Susan! Jag hoppas att karman snart dyker upp då =) Jätte roligt att läsa att du läser min blogg =) Tyvärr så e det inte så många glada inlägg för tillfället men det hoppas jag kunna ändra på. Kram!
De senaste två dagarna har jag varit med två tjejer jag inte brukara vara med nämligen Michelle och Cilla =) Ungarna har lekt och vi har haft en härlig tjejtid och snackat om allt och inget=) Det har varit väldigt trevligt och roligt! Många skratt haha..

Just nu sover Tilde i vagnen hon blev trött efter rundan runt dammen.. William cyklar ju allt vad han kan runt där haha.. Han älskar sin cykel!
Och William e i sitt rum och tittar på Nicke Nyfiken jätte högt och skriker Nicke varje gång mannen med den gula hatten skriker det hahaha.. Har varit en lugn dag med inte så många incidenter med de två små haha..

Nemo har hittat en plats där man knappt ser honom och då e ju inte ungarna på honom för de hittar inte honom.. =) han ligger på fönsterkarmen bakom soffan så man ser bara huvudet sticka ut om han inte ligger ner helt =)..

I helgen ska vi vara barnfria, ska bli så skönt att bara vara vuxen tillsammans med Håkan och hans familj då det är kräftskiva =) Ungarna ska Linda ha hand om.. Hon e guld värd min kära storasyster..

Idag fick jag förresten ett väldigt trevligt samtal från Angelique (bästisen från gymnasiet).. Det var verkligen uppskattat.. Vi pratatde i 45 minuter=) Måste åka och hälsa på henne oxå ju har ju inte träffats på jääääääätte länge.. Men det måste bli ändring på det tycker jag =)...

Försvinner en vän så står det plötsligt tre nya i dörren hahahha.. ;)...

Nu måste jag gå och sysslesätta William innan grannen börjar banka allt vad hon kan =).. men först en cigg tror jag ;)...

Älskar min familj!!!

super suck!!!

Denna dagen började inte bra. Ungarna fick för sig att de skulle baka till mig så när jag kom in i köket så hade de hällt ut allt i en skål och överallt annars.. Ny regel hos oss inga barn i köket någonsin!!!
Snäll tanke kanske men ahahahahh allt var uthällt...

Ringde läkarsekreteraren igår oxå angående remisserna som skulle vara skickade. Men nix inga remisser skickade ännu.... dubbel suck!!! fick en telefontid på måndag!! Va fan e detta liksom jag som trodde att nu ändligen e det någon som tar tag i Tildes  blodkisseri och Williams öra men NÄÄÄÄ tji fick jag.. suck!!! Så nu har Tilde haft spår av blod i urinen i snart 5 månader och vem vet hur länge Williams trumhinna varit inåtvänd.... Jag blir så trött.. Inte meningen att man ska behöva kämpa så här länge med att få hjälp till sina barn!! Hjälp som de faktikst behöver och såååå många läkare vet om allt detta och ändå händer inte ett skit!!! Vem vet hur mycket deras problem har förvärrats pga detta.. Jag har inte annat än haft motgångar med läkare och fått kämpa för mina barn sedan de var babysar för att de ska få den hjälp de behöver och nu när man äntligen fick hjälp med astman så är det något annat de inte får hjälp med.. Blir så himla ledsen!! Jag orkar inte kämpa snart!! Det e snart 4 år sedan kampen mot läkare började och jag e helt utsliten. Ingen lyssnar på en och man träffar läkare efter läkare och alla ska vara så proffsiga och försöka ta hand om det själv istället för att skicka vidare till de som faktikst är specialiserade på problemen i fråga. Det tog över tre månader innan jag själv fick kontakt med en läkare med Tildes blod i urinen som sa att hon skulle skicka en remiss för att den andre läkaren skulle testa en massa andra saker först. Och nu när jag tänkte äntligen någon som tar tag i problemet så har hon inte alls gjort det!!

E det konstigt att man mår dåligt och är ledsen alltid!!! Jag pallar inte mer. jag vill bara ta en paus från allt och bara tänka på mig själv ett tag men det går inte!!! Förskolan startar snart och jag hoppades att vi skulle få bukt på alla problemen till dess men tydligen inte. Jag måste få intyg om Williams mjölkallergi oxå och det skulle jag oxå ta med läkaren på måndag och veckan efter börjar de förskolan så jag hoppas att det går snabbt att få. De har ju haft stängt på mottagningen fram tills  igår så det har ju inte gått och få tag i dom förräns nu..
Sen e jag för snäll mot vissa så kallade kompisar och lånar ut en hel del pengar till dom som man sedan skulle få tillbaka men tji fick jag. Nu hoppas jag att de kommer snart så vi överlever denna månaden.. Det e lite knappert med pengar.. Men när jag fått pengarna så e de hejdå till den personen! E så trött på att bli utnyttjad hela tiden!! Ännu ett bevis på att man inte kan lita på någon!!

Jag måste hitta tillbaka till den jag var innan som knappt litade på håkan för sjutton. Då blev jag aldrig sårad på detta viset och det var aldrig någon som utnyttjade  mig som en jävla pengako... Vem e ens riktiga vänner egentligen??! Inte fan vet jag längre.

Jag får nog hålla mig till min familj för de vet jag vart jag har.. alla andra kommer jag hålla på säkert avstånd. Umgås fine men inte blanda in pengar eller känslor överhuvudtaget man blir bara sårad och besviken..

Som sagt pissiga dagar och jag orkar inte bry mig längre!!! Man gör allt för att försöka glädja alla andra och få alla andra att må bra men vem fan gör det tillbaka? inte en jävel.....

Får väl passa på att be om ursäkt för min ovårdade språk!!!

Och nu börjar den jävla tanten under banka som en galning för att ungarna leker och springer mellan sina rum.. OOOOHHHH jag hatar att bo här!!!!! E så trött på all denna skiten så jag kan kräkas jävla kärringjävel!!! Pratat  med henne flera gånger och pratat med hyresvärden och hyresvärden säger att det e klart att ungarna får springa och leka det e deras hem och tanten under säger jag har haft tyst ovanför mig i såååå många år och så flyttar ni hit. Ja konstigt vi har småbarn!!! Det e ett flerfamiljshus då får man ta det!!! Vi måste hitta någon annanstans att bo innan jag blir knäpp!!!

Älskar min familj!!!