tänker på er emma!!

Fick ett samtal från min lilla emma imorse.. ett samtal som jag inte gillade.. Hon har blivit inlagd nere i Lund. Hon har fått moderkaksframfall och det kommer bli planerat snitt i vecka 36 om det inte händer något innan. De håller koll på både henne och syrsan med ultraljud och hjärtljud och jag vet inte allt.. Jag hoppas ju att han stannar där inne ett bra tag till hon e ju bara i vecka 25 eller nåt.  Så nu e hon inlagd där på obestämd tid och jocke e hemma med mathilda..

Jag hoppas allt går bra gumman och så får vi väl åka ner och hälsa på dig en dag=)..
Upp och jäm

Över till en annan sak då kanske som heller inte e så rolig.. Lilla william har börjat bitas igen.. suck!!! Tilde har minst 5 bitmärken på kroppen som hon fått bara idag.. Måste boka tid för utvecklingssamtal med dagis oxå och se om det e nåt han gör där med plus att jag måste prata med dom angående en pojke som william pratar väldigt mycket om här hemma..
Tilde ligger och sover på balkongen just nu och william leker med sin hund han fick på höganäs marknad..

Älskar min familj!!!

skriva lite här då

Det e så här att jag inte har så mycket tid att blogga just nu men lovar att skriva när jag kan och har lust..
Just nu har jag en examination och två gruppuppgifter som ska vara klara denna veckan varav inget e börjat på.. jo ex ett men tror jag får ändra nästan hela den suck.

och bara för att det ska jävlas så känner jag mig febrig och fryser.. detta har jag inte tid med. men tror att det e visdomstanden som spökar.. suck..

Idag var vi på skånesdjurpark. de hade halloween dag idag.. riktigt roligt fast william blev jätte rädd för speciellt en utklädd man.. Han skrek mamma jag vill hem.. naw min lilla gubbe.. Fast det gick bra så länge man inte kom till de utklädda människorna.. då satte han sig i vagnen.. Bägge ungarna var utklädda till katter hihih..

Nu ska jag gå och bädda ner mig för jag fryyyyyser!!!

Älskar min familj!!!

Man mår ju inte alls dåligt

Som vanligt så vill inte william hem från förskolan. tog en timme från jag kom dit tills vi var hemma och hela vägen hem skriker han:
-William älskar inte mamma, jag vill tillbaka till Dagis!!!
Det e ju inte alls sårande.. Kanske ska skriva att vi bor bara 10 minuter därifrån..

Tilde följer ju mer än gärna med iaf.. fast hon vill inte sitta i vagnen och går inte så fint bredvid heller så där blir det oxå en massa sura miner.. suck! dom har inte träffat en på hela dagen och så när dom träffar en så e dom sura.. men men det e ju inte mer att göra åt det..

Jag ska boka utvecklingssamtal oxå nu och så e det så mycket annat som ska bokas om och få plats i ens schema. har två tandläkarbesök som måste bokas om och vfun strular och skolarbete e jag inte alls motiverad av.. Nu börjar mina deprissioner komma (får för det mesta det på hösten, precis som en hel del andra tyvärr).. lagom kul när man har så mycket att göra.

men men det e bara tills att ta itu med det..

Älskar min familj!!!

oj va länge sedan

Oj va länge sedan jag skrev här..=) skola skola skola måste jag säga något annat ahhah..
hela helgen har vi varit hos bopa=) så mysigt hihi..
Jag vet inte rikigt vad jag ska skriva. har inte så mycket skriva om just nu e så mycket i skolan och motivationen e helt borta både när det gäller skolan och bloggen tyvärr.. Hatar att de kör med korvpackning.. jag får inte in mer i  mitt huvud suck!!!!

Älskar min familj!!!

Hej hej! Sitter och väntar på tåget nu och...

Hej hej! Sitter och väntar på tåget nu och har den härliga solen som jag absolut älskar (eller inte) i ansiktet. Haha fast det e ju lite varmare idag så man ska kanske inte klaga. :-) älskar min familj!!!


Så här ser jag ut denna tidiga måndag morg...

2011-10-10_07_57 (MMS)

Så här ser jag ut denna tidiga måndag morgon. :-) ungarna e på dagis och Håkan på jobb. Jag håller på att packa skolväskan och sen ska jag oxå bege mig. Älskar min familj!!!


en fundering.

jag såg denna filmsnutten här på internet

http://existenz.se/out.php?id=40926
Filmen handlar om att kinapuffar har tagit bort sin figur på förpackningen för att den var rasistisk mot asiater, den ena killen tog upp en kavar tub och frågade om den var rasistisk mot svenskar? blond och blåögd.. Men det viftades bort.
Min fundering blir varför är det aldrig någon som pratar om rasism mot en vit människa om man nu får säga så. Är det bara alla andra som kan drabbas av rasism?

Det händer ju faktiskt. Jag vet inte hur många gånger i skolan jag blev kallad svennejävel. E inte det rasistiskt? Ibland undrar jag om man som vit bara får ta det och bita ihop för det verkar inte som att rasism finns bland alla folkslag..

Det spelar ingen roll hur man ser ut, vilken hudfärg man har, lång eller kort osv... ALLA är lika mycket värda och ALLA ska behandlas lika.

Sen tycker jag att det gått för långt om man känner sig kränkt för en bild på en godispåse eller på vad som.. det är ju inte så att de figurerna ser ut som en människa egentligen gör.

En fundering och kanske rent ut sagt en åsikt, tur det e yttrandefrihet i sverige.. inte för att jag tror att det hjälper, men jag har iaf fått med mitt budskap om allas lika värde!!!

Underkänd på examination 1

Fast det var två struntsaker som handlar om refererandet och det e ju inte min starka sida så det var lätt fixat. fast fick ändra lite på den ena texten bara.. men nu hoppas jag att jag får godkänt iaf.. fast jag kan inte skicka in den förrän imorgon för de har gjort fel på inskickningssidan.. =)
Men lika glad för det e jag=)

Jag hade glömt skriva lpfö på ett ställe och sen på vilken sida i barnkonventionen man hittade en uppgift.. Fast pratar man med andra så har de glömt nåt liknande och ändå fått G så hon kanske har lite agg mot mig vår lärare=) jag som e så RAR om jag nu ska citera alla lärare jag någhonsin haft i hela mitt liv.. =) Fast det som e bra med videoföreläsningarna och seminariumna e just det att jag faktikst mpste kämpa för mitt betyg.. det har jag aldrig behövt innan.. Jag e så rar så jag har fått g iaf=) kanske inget att vara stolt över men jag har iaf fått betyg.. men det var ju många år sen nu..

Älskar min familj!!!

Yey!!!!! så glad=)

Fick godkänt på min ex 2 med en bra återkoppling från min lärare.

Bra framförande. Tydligt tal och god ögonkontakt. Relevant innehåll med en god struktur.

Bra!

Så skönt med att hon tyckte att det gick bra.. själv kände jag mig skakig som ett asplöv hihi..

De ringde från dagis idag. Tilde hade trillat och slått i munnen så fick ringa till tandläkaren och få en tid där.. ska dit igen om 2 veckor på en återkontroll.. Men han sa att så som det ser ut (det lilla han fick se) så såg det ut som om läpparna gjort sitt jobb och skyddat tänderna..

Sen när vi kom hem så har jag och ungarna bakat hela kvällen hihi.. det blev hastbullar, kanelsnäckor, vaniljsnurror och några vaniljbullar=) sååå gott mmmm=)

Nu e det snart dags att slänga william i säng hahah.. tilde sover redan hon var en trött liten tjej stackarn.. Sen så ska jag med sova ju men först in i duschen.. eller kanske badet hmmm så skönt det hade varit att bara ligga och ta det lugnt hihi.. vi får väl se vad det blir=)

Älskar min familj!!!

ska in och beställa kurslitteratur till den andre kursen

Känns som att det e dags för det eftersom det tar en vecka innan man får den plus att man vet aldrig om någon bok e slut.. Hemskt att man knappt hinner börja en kurs innan  man måste tänka på nästa=)
Men hur mycket jag än kan gnälla på denna skolan så trivs jag.. så skönt att komma ut och leva sitt liv igen och inte vara hemma mammaledig=) folk som känner mig vet att jag inte e en hemma tjej utan jag vill jobba eller göra nåt iaf.. och här i skolan får man verkligen jobba både med huvudet och med händerna (datan) hhahah..
Jag e glad att jag har så underbar kursare som jag har annars så hade jag inte fixat detta =)

Dagarna flyter på som vanligt här..Vet inte om jag skrivit att Håkan har brutit tummen.. Men nu har jag om inget annat.. =) svullnaden har gått ner för hans gips har blivit för stort ahhahaha.. Min stackars lilla klump man.. Det e rätt kul att se hur hela ens liv kan ändras när allt återgår till det "normala" efter mammaledighet. Hela familjen är gladare.. Jag e iaf gladare om inget annat=)..
Man kanske inte får säga så egentligen men jag tycker det e skönt att ha något eget. Något som inte har med ungarna eller håkan att göra.

Ungarna trivs ju på sin förskola.. =) Oxå skönt. Inget skrik eller nåt.. Sen får väl jag tycka vad jag vill om vissa saker men det e inte jag som går där=) så länge ungarna har det bra och e glad.. jag ahr ett helvete att få dom därifrån blir lika bråkigt varje gång, men det e ju ett tecken på att de tycker där e roligt=) känns lite i mammahjärtat men e glad för deras skull hihi.. =)

Mina ungar börjar bli så stora nu.. tilde förstår vad man säger (en del iaf haha) och william har börjat prata som en "vuxen" långa meningar och hans egna tankar och reflekrioner.. såååå kul att höra=) nu e det bara den där syskonkärleken vi ska försöka jobba med hahahaha de bråkar så mycket de där två så busarna=)

Nu ska jag gå och lägga mig god natt och sov gott!!!

Älskar min familj!!!

psykologi

Läser just nu mängder med psykologi i skolan.. rätt tufft tycker jag.. svårt att få in liksom.. måste göra uppgifterna med men jag får fråga mina kära kursare imorgon med vad de menar... =)

Ungarnas dagis tider har ändrats hur många gånbger som helst och egentligen så måste man meddela ändrigar två veckor innan men jag fick mitt schema för denna veckan i fredags kväll så det e lite svårt.. Jag funderar på att sätta håkans tider på dagis så kan jag bara hämta tidigare de dagar jag slutar tidigare.. på det viset behöver jag inte hålla på att ändra tiderna hela tiden..

tänk tänk tänk...

jag har suttit hela kvällen och läst, läst och läst.. men jag fattar inte mycket av det eller jag fattar det men det fastnar inte så jag måste läsa läsa läsa det igen.. haha.. fast denna kursen verkar inte jobbig i den bemärkelsen som den andra var.. här e två stora uppgifter uppdelade i två moment sen e här observation och fältstudier och sist examination.. men på den andre var det ju hur många små uppgifter som helst.. och här e mer mina egna reflektioner och det kan ska nog behövas mycket till att få underkänt.. så länge man följer guiden och gör som det står så ska det nog gå bra=)..

Nu ska jag gå och lägga mig.. blir ju lite långa dagar..

Älskar min familj!!!

ojoj va man inte hinner med detta oxå=)

Nu är examination tre inskickad så jag kan bara ta det lugnt till måndag då den nya kursen börjar=)
Det har varit en hektisk men rolig första start med många frågetecken, lite ilska och många många skratt=)..
Och för att inte tala om alla dessa uppgifter. Vi har skickat in ofantligt mycket på dessa fem veckorna..

Fick se hela schemat till nästa delkurs som börjar på måndag och oj oj oj va långa dagar detta kommer  bli.. jag som trodde att det skulle bli bättre.. distans var det ja suck!!.. men får ju lösa det.. ska se om vi i gruppen kanske kan komma överrens om att flytta några av grupptimmarna till de dagar vi redan är i skolan.. känns lite onödigt att åka in till skolan för två timmar hit och två timmar dit.. Men vi får väl se va de säger.. jag bor ju så nära så för min del spelar det ingen roll=)..

William älskar sin förskola, han vill aldrig hem.. många tårar och skrik varje gång han ska hem.. Tilde är glad när hon kommer till förskolan och glad när hon går därifrån ahahha.. skönt att hon slutat vara ledsen=) även om det bara varade i några veckor =)..

Jag har förresten fått gasögon men jag kan bara använda dom lite i taget för annars får jag ju huvudvärk så här håller på att vänjas sakta men säkert=) jag tycker att de är så fina och det är en konstig känsla eftersom jag alltid hatat glasögon=)..Älskar min familj!!!