En upp och nervänd dag

I förmiddags precis innan det var dags för lunch så kände jag bara NÄÄÄ detta kommer jag aldrig fixa, vill inte läsa detta mer och vill bara hoppa av.. fler än jag som kände så fick jag reda på på lunchrasten.. hela eftermiddagen har vi gått igenom schemat förstår ni hur svårt och krångligt dom gör det för sig när det tar ca 3-4 timmar bara för schemat och studentguiden.. det som hade gjort allt lättare hade varit om dom skrivit några datum i den där studieguiden.. sen e det lite blandade känslor angående om jag kommer klara att skriva på det sättet som dom vill att jag ska skriva..

En sak till som blev helt upp och nervänt e ju att dom har sagt till oss att inte skaffa någon kurslitteratur förräns idag barade att vi behöver den typ NUUUUU!!! och ska man handla på nätet får man inte böckerna förräns nästa vecka och att köpa dom begangnat känns rätt omöjligt eftersom vi måste ha 2010 års modellen på dom böckerna vi behöver.. dom har ju nya regler och nya riktlinjer som dom gamla böckerna e inte korrekta..

och sen e det ju inte precis billigt med böckerna och så fick jag höra att man inte fick kopiera på biblioteket längre? Någon som vet nåt om det för just nu behöver jag fyra kapitel från en bok och tre kapitel på en annan.. så får jag beställa hem böckerna sen, men just nu måste jag ha dom nu!!

just nu bara skriver jag en massa för jag har en hel del som snurrar i huvudet...

mår dåligt för att jag typ bara träffat ungarna imorse för kom hem klockan 18 och var tvungen att sätta mig ner och ringa rundor och kolla om någon hade böckerna hemma (bokaffärer) men det var det inte sen var jag tvungen att gå in på min Moodle och registrera mig ich fixa och dona där inne och godkänna saker hit och dit och helt plötsligt så sov tilde och william halvsover.. =(.. från att gå hemma med ens barn i tre år till att bara träffas 2 timmar på en dag=(..
Vet att det e många som har det så men jag har alltid sagt att jag inte ska ha det så och jag bli väldigt ledsen av det.. *håller in lite tårar*..
Jag e uppvuxen utan dagis vi har gått hemma hos min mamma och jag tycker inte om att inte träffa mina barn.. =(.. men men när man väl kommer in i det så kanske det går snabbare med allt så man kan träffa dom lite..

imorgon e en ny dag i skolan och första sändningen (föreläsnmingen) så nu måste vi lära oss den tekniken oxå.. dom föreläser från kalmar så ser vi det på en skärm och dom ser oss där uppe..

Nu ska jag försöka mysa med william det lilla jag kan!!!

Älskar min familj!!!

skoldagen varit intensiv

idag var jag på uppropet klockan 14:00 men dom hade visst börjat redan klockan 12 men eftersom jag blev antagen i fredags eftermiddag så har dom inte medelat mig.. men men det var ingen fara dom hade ätit och pratat lite men jag fick lite info iaf..

trött i huvudet var jag när det skutade klockan 16... och när jag lämnade ungarna så sa dom ingenting.. inget gråt och skrik eller nånting..=)..
fast jag gillade inte riktigt att hon som jobbade inte visste någonting.. jag frågade om dom ätit "jag vet inte", men hon har suttit i vagnen ute för dom hittade inte hennes skor (hennes skor stog på hennes plats när jag kom) jag frågade vad som hänt vid hennes öga för hon hade ett märke där, det visste hon heller inte.. hon kollade om dom skrivit nåt men det hade dom inte.. men men nu ska dom inte dit förräns på onsdag och då blir det en lång dag.. 8:30-17:30..

tågresan gick oxå bra både dit och hem!! =) stolt över mig själv som fixade det hihi.. och jag hittade själv till tåget och allt så det tyckte jag var bra.. =)

nu ska jag gå och lägga mig och prata med emma i telefon!!=)

Älskar min familj!!!

åhh va jag e nervös..

imorgon börjar allvaret. shit va det känns konstigt,.. idag har vi fixat busskort det kostade lika mycket om jag tog från perstorp till hässleholm som om jag tog från klippan till vinslöv.. så jag tog klippan-vinslöv för då kan jag åka till klippan och träffa linda och så kan jag åka till emma i vinslöv..=) hon flyttar ju dit om en månad.. =)

denna veckan e full med födelsedagar.. imorgon måndag fyller emmaklämma 25 år, på tisdag fyller min pappa 52 år och på torsdag blir jag 25 år och så skola och dagis på detta =)..
imorgon börjar deras riktiga dagisdag=) ska bli kul att se hur det går..
dom ska vara där 11:30-17:00.. på onsdag blir det en riktigt lång dag för dom 8:30-17:30.. blir tyvärr en hel del sådana långa dagar=(.. men men måste man så måste man.. dom e ju iaf lediga minst en dag i veckan om jag fattat mitt schema rätt.. =)

det jag e orolig mest över egentligen det e den jäkla tågresan.. har åkt tåg max fem gånger i hela mitt liv.. men det e nog lättare utan barnvagn hahah... hatar att åka med tvillingvagnen den får ju för sjutton inte plats och det e ingen som hjälper en upp och ner med den heller.. fattar inte varför dom har trappor på ett tåg..

nu ska jag se om jag kan få ungarna att somna.. dom borde somna snart eftersom dom lekt av sig hemma hos emma..=)

Älskar min familj!!!

emma vecka 15+5 hihi. Stor donna nu =)

spm_a1801 (MMS)

emma vecka 15+5 hihi. Stor donna nu =)


dom ringde från skolan idag... JAG KOM IN!!!!!!!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH va jag e nervös.. så mycket som måste fixas och så nu bara=)..
Börjar skolan på måndag klockan 14:00 så har ringt till dagis och får fixa tiderna där oxå.. jag har en massa pirr i magen.. detta trodde jag ju inte.. verkligen inte!!!=)

e glad men lite orolig oxå.. min lillebror ska hjälpa mig med csn ansökan imorgon för han har precis gjort den.. han började plugga den 8 augusti så det passa ju bra '=)

fast det som kan vara lite jobbigt e ju att ungarna får så långa dagar på dagis ibland.. ibland kommer dom få vara där 7:30-17:30.. jag GIILLAR INTE  det men som tur va så e det inte så ofta=).. jag får tänka positivt jag får helgerna med dom och så får vi göra det bästa av siuationen..

idag har min linda och ungarna varit här och vovven oxå såklart.. försökte fota vovven men han ville inte vara stilla två sekunder hahah.. nu ska jag gå och lägga mig har jätte mycket att fixa med imorgon..=)

Älskar min familj!!!

inskolningen e nu slut

Våran 3 dagars inskolning tog slut idag.. och det änns så bra..=).
måndag och tisdag så var jag med 8-15. idag var jag bara med 30 minuter i morse sen gick jag.. tilde gnällde till lite men en fröken tog henne så slutade hon och william sa bara hejdå.. detta sättet att inskola är mycket bättre än 2 veckors tycker jag..
först var jag skeptisk och gillade det inte alls men när man tittar på hur william och tilde reagerade idag så var det skönt.. jag kände inte ens att jag behövde ringa och fråga hur det gick.. =)
när jag kom tillbaka vid 12 så hade allt gått bra dom hade ätit och tilde la och sov i vagnen.. =)..
så skönt var det att se att allt gått bra..=).. nu e dom lediga torsdag och fredag så börjar dom ordentligt på måndag då jag oxå blir arbetslös--=(..

men jag var på polisstationen idag och hämtade en lapp så jag kan beställa ett register utdrag.. pratade med dagischefen igår och hon sa att jag skulle beställa ett sånt sen komma ner till skolan så sätter hon upp mig på vikarielistan=)..
hade varit skönt att få dom papprena typ NU så jag kan komma ut och göra det jag är bäst på JOBBA!!!!!! =)
Jag älskar att jobba!!!!! och nu e det alldeles för många år sen sist så e kanske lite ringrostig ahahha.. men det går nog snabbt över..

fast det hade varit skönare att få en fast tjänst men det e rätt omöjligt känns det som eftersom jag bara e barnskötare.. ska se om dom behöver någon elevassistent på skolorna som är här oxå.. e ju det jag egentligen vill jobba med.. =)

jag tror inte riktigt att ni som läser fattar hur glad jag e för att snart komma ut och jobba igen.. jag hoppas bara att jag inte går arbetslös så länge till för då dör jag.. alla som känner mig vet att jag tycker om att jobba hahahah..

nu ska jag gå och lägga mig tror jag måste ju hinna sova lite innan ungarna vaknar igen!!.. suck!=)

Älskar min familj!!!

en trött tjej efter dagis. Dagiset gått jä...

spm_a1790 (MMS)

en trött tjej efter dagis. Dagiset gått jätte bra idag. På måndag börjar allvaret. Dom e lediga nu torsdag och fredag=)


inskolning dagis!

idag har vi haft inskolning på det nya dagiset.. har tredagars inskolning så jag ska vara med 3 hela dagar 8-15 sen e inskolningen slut och på torsdag börjar dom 9-12 så jag lämnar dom  och hämtar dom som vanligt.. kommer kännas jätte konstigt.  dom var jätte duktiga idag=) storl mamma hihi!! ingen som hängde och klängde i mig som dom brukar.. stora fina ytor på dagis, fast för många barn och för få personal enligt mig iaf.. 19 ungar och 3 fröknar.. 4 fröknar på onsdag em, torsdag fm och hela fredagen om jag fatta rätt.. men det e ju tok för lite.. det e en 1-5 års avdelning men det e mest småbarn där..

ni kan tro vi var trötta när vi kom hem.. tror till och med att jag slumrade till när jag pratade med emma i telefon hahahah.. =) sorry gumman.. men jag var helt slut i huvudet.. ljudnivån var på topp hela tiden..

bara två dagar kvar sedan e mina ungar riktiga dagisbarn.. sen får vi väl se vad som händer mig nästa vecka.. skola eller arbetslös... jag hoppas faktikst lite på arbetslös så jag kan börja jobba istället för att plugga hahahah.. men vi får se..

nu ska jag sova!!!!!!

Älskar min familj!!!

emma i vecka 14 hihi

spm_a1769 (MMS)

emma i vecka 14 hihi


så små dom var för bara ett år sen fattar ...

spm_a0372 (MMS)

så små dom var för bara ett år sen fattar hur dom kan växa så snabbt. Mammas små älsklingar!!! Älskar min familj!!!


gullungarna!!

spm_a1752 (MMS)

gullungarna!!


vilka fynd!!!

igår åkte vi till familia och fy va billigt det blev.. =)
3 tjocktröjor, 3 kortärmade tröjor, 3 byxor till tilde, skalbyxor till william, gympaskor till william och tilde och varsin mössa till dom =).. allt detta slutade på 1200 kronor...

så nu e vi dagisklara hihi=)..
ska märka dessa kläderna oxå bara. så på måndag bär det av till det nya dagiset..
sen på kvällen bar det av till michelle och jojjo för en super trevlig kväll..

igår fick linda med familj tillökning hihi..

Välkommen lilla TUFS hihi.. så otroligt söt!!!!

Älskar min familj!!!

jag tror dom e släkt hahahah

spm_a1717 (MMS)

jag tror dom e släkt hahahah


visste e det fint!!

spm_a1715 (MMS)

visste e det fint!!


Väldigt bra början på denna dagen - eller inte

Vaknar ger ungarna mat, tittar på min fot.. självklart påbörjan till blodförgiftning från myggbettet.. suck!!!!! precis som att jag verkligen har råd med detta nu.. fick iaf ringa vårdcentralen och få en tid så nu går jag på kåvepenin igen!!! trötta mig när ska detta ta slut.. 2000 kronor har den sammanlagda kostanden denna månaden blivit på vård och medicin.. dom pengarna hade man ju kunnat ha roligare med.. som tillexempel till mat denna månaden eftersom min mammapeng bara kommer vara på 3-4000......

förlåt för ett klagoinlägg igen men va faaaaaaaaaaannnnn..

händer en massa roliga saker i min familj för tillfället=) men skriver mer om det sen när det kommit ut lite bättre hihi..

Älskar min familj!!!

har fått Internet!!

nu har jag äntligen beställy internet.. en summa på typ 200 kronor i månaden kan jag ju undvara till detta tycker jag hihi...

Ni kan tro jag och ungarna varit ute mycket idag.. först gick vi till ÖF men william var på ett jäkla humör så vi stannade bara en timme. Gick hem städa och gav ungarna mat.. klockan 13 gick vi ut.. skulle på husvisning klockan 16 så dom tre timmarna var vi ute och gick=).. efter husvisningen (som absolut inte var något för oss ) så gick vi och hämta bredbandet på posten, hem till sandlådan=) Dit kom ju håkan och busa rundor på gräset med ungarna=)
blev en lång promenad efter buset och sen hamnade vi hos goa michelle, jojjo och caspian.. blev en massa härligt snack...=)

På måndag börjar william och tilde på dagis... gulp!!!! fy min lilla babys e inte så liten längre hihi.. fast känns så dumt egentligen eftersom hon faktikst inte kan prata.. hon e ju fortfarande så babysaktig=) men hon kan iaf gå..
vi besökte dagiset förra veckan och det gick super bra med william han bara sprang in precis som att han alltid varit där.. medans tilde gick tundor på golvet och det gick bra tills en fröken sa hej till henne då började hon gallskrika och rätt upp i famnen på mig och sen satt hon där som en apa.. behövde knappt hålla henne ens hahaha..

och så e det bara tre dagars inskolning så på måndags ka jag vara med 8-15 sen får jag väl se hur det funkar..

nä man får väl gå och lägga sig nu... god natt alla!!!

Älskar  min familj!!!

tror ni inte att jag e lagom trött på hela...

spm_a1712 (MMS)

tror ni inte att jag e lagom trött på hela denna sommaren. Suck!!! Vårdkostnaden denna månaden har än så länge kommit upp till ca 1500 kronor. Nu har vår växellåda havererat så nu måste vi fixa det det kommer kosta oss ca 4000. Låt denna månaden gå över fort och att det inte händer nåt mer!! Älskar min familj!!!


Råkade skicka innan jag var klar ahhaha. T...

Råkade skicka innan jag var klar ahhaha. Tilde går jätte mycket nu, men man får själv resa henne upp för det gör hon sällan hahh. Hon kan ställa sig upp själv men då brukar hon inte gå. Men hon kan iaf gå och det e huvudsaken ahhahah. William e på ett sånt jäkla humör och bara slåss hela tiden. Åhhhh man blir ju knäpp i huvudet på det. Ibland vill man bara att han ska gå och lägga sig igen för det e fö det mesta det det handlar om han sover ju bara 8-9 timmar per natt och för det mesta ingen middagslur. Suck! Mycket skrik och bråk här hemma idag. Han har bitit tilde i armen två gånger. Sen jag nämnde att han skulle börja på dagis så har han börjat bita igen.


tilde går

tilde går


va e nu detta som bitit mig?! Suck va jag ...

spm_a1681 (MMS)

va e nu detta som bitit mig?! Suck va jag hatar insekter. Jag tål ju inte dom. Det ser ut som en vätskeblåsa men det e ingen vätskeblåsa. Varför ska jag drabbas av alla insekter för antar att det e ett insektsbett.