3545 steg..

Oj vad man kan vara lat..
E medlem på familjeliv ju så nu har jag fått dom i forumet helsingborgsbarn december med mig på det här med stegräknare..=).. Vi har ju följts åt hela graviditeten så nu får vi väl följas åt på viktminskningen oxå ahahha.. Så på måndag börjar vi tävla mot varandra.. men då får jag väl bruka allvar om jag ska ha nån chans.. e ju nästan pinnsamt att bara komma upp i 3500 steg på en dag.. Får nog börja följa med Håkan när han e ute med hundarna =)... Man har ju inte gjort det för att man har varit lat med att bära ner vagn eller ta på sig sjalen men nu när man har en sådan lätt vagn så skulle jag ju kunna följa med.. plus att jag skulle kunna hålla Padde så slipper Håkan..=)
Padde lyder inte Håkan så bra för att han anser att han e min hund..Precis som Filur inte lyder mig så bra..

Var på Väla idag......igen..... och träffade pappa, linda, Krantz och min lillekusinlillebror=)..
Vi köpte två leksaker till William för presentkortet han fick av Håkans Chefer.. Det blev en ficherprice nalle som sjunger och lär ut barnet lite... svårt att förklara men emma vet iaf vilken jag menar för Djimmy fick låna hennes när vi var hemma hos henne.. och så blev det en nalle med en ram sak på magen så man kan ladda in 50 bilder i så ändras det bild i ramen så kan William sitta och titta på dom när han e lite större..
jätte söt var den,,
lägger in lite bilder på sakerna imorgon för just nu e jag hos pappa/morfar..

´Älskar er Håkan och William.... och vovvarna förstås...

8650 steg än så länge

Idag kan man dela in min dag i tre delar=)..
Första delen pratade jag med Emma i telfon och msn..=)..
Andra delen var jag med Maggan på Väla (hade jätte trevligt=)...) Min vagn fick oxå plats i hennes bil så det var skönt att äntligen få gå med vagn och inte kundvagn eller sjal=)..
Och tredje delen var jag med Håkan och Nina på en lång lång lång promenad.. 3 timmar lång för att vara exakt..=)
och William sov hela tiden.. (Oxå jätte trevligt=)...)
Så nu e jag helt slut i höfterna speciellt.=9.. konstigt nog..

William var gnällig som sjutton första delen av dagen och sedan var han lite lite gnällig andra delen och tredje delen var han hur lugn som helst hihi.,..
Jag gick och la han i sin säng nu fast han vat vaken men han har inte skrikit än så jag hoppas att han somnar utam att jag behöver liga  där inne och hålla hans hand..
Ibland e han på ett sånt humör så att han vill känna att man e där så ligger han och håller min tumme i ett fast grepp och så har han den andra armen och håller om hela handen.. =).. han e så söööööötttt....

Promenad med Emma!!

Imorse var här några män här som rensade våra ventilationer.. dom var ju inte särskit hygieniska.. Dom tyckte att det var konstigt att hyresvärden inte gjort det tidigare..
Maggan skulle kommit idag egentligen men hon var så trött..=).. så vi ska träffas imorgon istället..
Emma ringde istället och frågade om jag skulle med först till maxi och sedan på en promenad..=).. och nu när jag har den nya vagnen så går jag gärna på promenader.. hihi..Tack Emma för den trevliga promenaden..=)

Var hos Williams morfar nu på kvällen, men innan vi körde dit så skulle vi hämta Williams mat på apoteket.. Han äter Nutamigen ju.. så har läkaren skrivit ut fel nutramigen så vi skulle betala 1407 kronor och det stämmer inte för vi ska bara betala 120 kronor.. Den läkaren skrivit ut var nutamigen LGG och vi ska ha den vanliga.. Inte för jag vet skillnaden men men.. Hon på apoteket skulle ringa läkaren imorgon och sedan ringa mig..
Om hon inte ändrar receptet så går vi över till NAN igen.. Han har ju lactulosen så dålig lär han inte bli... Mådde ju lika bra av den som han mår av denna..

William e nog i en växfas just nu för han äter som bara den.. min lille gosse börjar bli så stor..=)..

Jag framkallade foton från internet (beställde kanske det heter) och så fick vi dom idag..=): 17 stycken kort på William i 30x30 cm format.. så nu ska vi bara köpa ramar och sätta upp dom.. Med frakt och allt blev det ca 450 kronor.. E super nöjd med dom.. Jag beställde dom på www.crimson.se.. riktigt duktiga.. .=)
Nu ska jag gå och lägga mig.. God natt

Ny vagn

Fick babylanderbjudanden på mailen idag och såg en sulky för 600 kronor så när Håkan kom hem så stack vi och köpte den.. För vår vagn e alldeles för bökig att hålla på och asa upp och ner från tredje våningen.. Vi gjorde om den till en liggvagn genom att lägga en madrass i den.. =).. William klaga inte iaf..

Lite bilder på den:
           

Det var Linda som ska ha credit för den idéen för hon har en sådan vagn hemma som hon tänkte göra så med.. bara det att hennes har vändbara handtag det har inte denna men vad ska man begära för 600 kronor...
E super glad att jag äntligen kan komma ut på promenader utan sjalen och utan att behöva hjälp upp och ner..
Lite trist bara med den andra vagnen för den e min favvis..=).. men men man kan ju fortfarande använda den iblande... *snyft* hahah

Annars idag så har jag passat på att städa eftersom William har varit på så gott humör och sovit som han ska och ätit som han ska..=).. skönt.

Älskar er Håkan och William

Tvättar

Jag börja tvätta klockan 6 imorse.. Själva klockslaget e inte så jobbigt men det e så jäkla mörkt ute och så ska man ner i den äckliga källaren där trappan e inringad av husväggen och en stor mur.. Usch gillar inte det alls.. Jag funderade starkt på att skita i min tvätttid och ta en snabbtvättstuga istället.. den e ju helt öppen mitt på gården.. men då hade det tagit längre tid för där e bara en tvättmaskin... Och eftersom Håkan börjar jobba klockan 8 så vill jag vara klar med så mycket som möjligt innan han sticker för det e så bökigt att kånka rundor på William i alla trappor och bärandes på all tvätt.. Klockan 8 ska jag ner där igen men då har jag ju William med mig men det e oxå sista gången för då e jag färdigtvättad..
Vi måste få tag i en sådan fattning till kranen i badrummet så man kan koppla in två saker (tvättmaskinen och diskmaskinen).. Ni läste rätt vi har diskmaskinen i badrummet men det e bara för att den inte får plats i köket=)..
Någon som vet var man kan köpa en sådan??
Det hade varit skönt för då hade man sluppit boka tvätttid..

Skriver nog mer ikväll....=)

Glömde ju lägga in lite bilder..=)

                     

6500 steg idag

Fattar inte hur folk kommer upp i så många steg som 10 000... Får väl kämpa vidare med det.. måste hitta någon som har lust att gå med mig i flera timmar känns det som.. Plus har lust att hjälpa mig med den j***a vagnen.. hahah

Maggan ringde vid 8:30 och sa att nu kommer ho och hämtar mig och William för vi skulle till Emma.. Så det var bara upp och duscha och sticka till maxi för Maggan skulle komma dit 9:15. snabba puckar.. Vi gick inom Maxi för att handla frukost.. Tack för frukosten Maggan..=)..
Väl hos Emma så blev det en massa snack och bytta babys,, hihih,,
Vi skulle egentligen möta Sara nere på Knutpunkten vid halv 2 men hennes lille son har blevit sjuk tackaren.. Hoppas han kryar på sig snart..
Det blev en tur till Väla iaf.. =).. Tog bussen dit.. William satt i sjalen och maggan och Emma hade ju Mathilda och Djimmy i vagnarna.. Fusk tycker jag hihi.. Måste se om jag kan få tag på en liten liten lvagn som e lätt att bära ner från alla dessa trapporna och får lätt plats i en bil.. =)..
Tog bussen hem igen närmare 17:00 så Håkan hämtade mig hos Emma=)..

Tack för en rolig dag tjejer och pojke=).. Har lagt ut bilderna vi tog på bilddagboken men lägger ut några här med=)..

Älskar er Håkan och William!!!!!

3500 steg idag

Gud vad jag har varit lat idag hahah.... William har varit på ett jäkla humör och jag har varit trött och sleten.. får väl skylla på det.. Vår nya soffa e helt enkelt för skön hahah och vår nya TV e för bra..=).. Men imorgon lär det nog bli fler steg för då ska jag ju ut med Maggan och Djimmy, Emma och Mathilda och Sara och Hampus.. Så vi ska göra helsingborg osäker med alla våra babysar..
Hampus e ju 10 månader, Mathilda 8 månader, Djimmy 5 månader och Lille William 2 månader..

När Håkan kom hem så hade han näsblod och hade haft det sedan klockan 16:00.. Jag tror det e för att han äter så dåligt och dricker ännu sämre.. Han förbränner ju mer än han äter och så äter han inget vettigt så han får ju ingen näring i sig..
Det blev iaf ingen avlastning från griniga William.. Han har varit på ett jäkla humör idag..

Williams läkare ringde idag.. Vi ska fortsätta ge honom Nutramigen att äta och Lactulosen så imorgon får jag gå till apoteket och hämta ut det.. Tycker att det e rätt så onödigt att ge han nurtamigenen att äta för han mådde lika bra med NANen det e ju det att han blir hård i magen och det blir han av både NANen och Nutamigenen det e ju därför han får Lactulosen . Så egentligen så skulle han kunna äta NANen med lactulosen tycker jag.. men men man får väl lydda läkaren..

             
  William & Djimmy                     Vi sover hihih.. gott va det iaf


Ny TV

Idag var vi på siba och köpte en 42 tums LCD TV.. Känns jätte konstigt att ha en sån stor emn vi var tvugna att ah en ny.. Vår andra har en väldans massa år på nacken..=).. Den kostade 6990:- men vi tog ju det på avbetalning (gillar inte sånt egentligen) så vi ger ca 350:- i månaden i 24 månader.. (med försäkring vill säga)

Jag tar aldrig nåt på avbetalning, gillar inte sånt.. tycker det e bättre att betala allt på en gång, men pappa skrämmer upp mig om min gamla TV hela tiden att den kunde börja brinna och gud vet allt så jag kände att nä det e nog bäst att skaffa sig en ny=)..
Enda anledningen att det blev en sådan stor e för att den kostade inte mycket mer än en 32 tums som jag först hade tänkt mig och så känns det lite mer som hemma hos pappa..=).. Vi e ju alltid där så då får man väl matcha lite=)..

Vi var på ÖB och köpte dammsugar påsar så nu kan jag äntligen dammsuga.. har ju fått gå och sopa och det gillar jag inte.. så det första jag ska göra imorgon när vi vaknat e att dammsuga..
Nu ikväll kom Williams morfar och Bengt på besök.. Fats inte samtidigt för Bengt skulle göra klart en sak till oss först.-.. Vi fick vår bröllopsvideo.. =).. Det var så kul att titta på den. e jätte glad.. hihi.. Tack så jätte mycket Bengt den var så bra...

William sov från 22-22:30 till klockan 6:20 imorse.. Kors i taket.. Han var nog trött i natt.

Till middag köpte vi en hel karrebit som jag sedan skar upp och frös in det vi inte skulle ha.. Blev billigare så.. Nu när man har så lite pengar måste man börja tänka jätte ekonomiskt..

Jag har börjar med stegräknare idag.. amn ska ju gå 10 000 steg om dagen men idag kom jag bara upp i 7804 steg så nu tänkte jag redovisa det på bloggen varje dag.,,(eller dom flesta dagar iaf.. har bestämt mig för att ta mig i kragen och återfå min gamla vikt..

Nä nu e det dags att sova Godnatt=)..

Älskar er Håkan och William..

Heldag med Maggan igår

Var på bvc  10:30 för att väga och mäta William.. Han vägde 4720 gram och var 58,5 cm lång.. Stora killen nu  ju..=)..

Klockan 11 hämtade Maggan och Djimmy oss.. blev en tur ner till Lödde (Center syd) fast där fanns ju ingenting.. Eller hur Maggan=).. Det gör vi nog inte om igen.. sedan åkte vi till Håkans jobb en sväng men det var skit tråkigt det med.. så det blev Väla...=). Håkan hämtade upp Ezza innan han kom och hämatde mig på Väla..
Tack Maggan för en jätte kul dag=).. Sara ville gärna följa med nästa gång med hennes son, nästa gång vi hittar på nåt vill säga.. Hon känner ingen som har babysar så jag sa det var OK..
Vi åkte till Sara och Stefan och åt en jätte god middag som sara hade gjort..
Det blev hjort, kokt potatis och sås.. Hjorten var nyjagad av Håkans föräldrars granne.. Det var jätte gott..=)

Idag så har vi varit med Linda, varit på ikea och lite på väla för hon skulle ha lite smått och gott.. sedan körde vi hem henne och åt lite pizza i Munka ljungbys nya pizzeria.. ihih.
Så nu ska vi mysa framför TV:n och bara ta det lugnt med vår lilla familj.. Alla fem  (måste ju räkna med odjuren oxå)..

Älskar er Håkan och William - Min lilla familj..

Inget har hänt idag!!!Idag har jag och William bara tvättat..

Efterkontroll

Var på efterkontroll idag hos barnmorskan. Mina värden såg jätte bra ut.. Mitt hb-värde låg på 139.. vilket jag tycker e konstigt eftersom jag inte äter så bra..
Pratde lite om förlossningen och om graviditeten.. och så ska jag börja på dom räliga p-pillerna igen.. suck.. Gillar inte det men det e ju ett måste...
Jag vägde mig, två gången en gång med William och en gång utan.. om vågen stämmer ska william väga ca 5 kilo nu.. Tung gosse.. Mätte han här hemma med och jag fick det till 58-59cm.. Så nu e detbara tills att vänta till fredag så får vi reda på vad han väger och hur lång vår lillkille e..

Annars har vi bara tagit det lugnt..  Handlat till middagen.. Håller på att göra Enchiladas (eller hur det nu stavas).. snabbt och enkelt.. det gillar jag. hihi

väla

Idag har jag och William varit på väla med Maggan och Djimmy... det var jätte trevligt... hoppas det blir fler gånger ju och att Emma och Mathilda oxå hänger med nästa gång=)..

har inte gjort nånting annat idag.. ska se på shear genuis (eller hur det nu stavas) som börjar alldeles strax...

lillkillen sover i famnen just nu så jag ska se om jag kan gå in och lägga honom utan att han vaknar.,.. har varit en långdag med många nya intryck.. det var ju hans första gång på väla....=)..

älskar er håkan och William

helgen över=)

vi har inte varit hemma på hela helen (mer än på natten).. varit hos sara  och stefan, pappa/morfar, min kusin och hos bella.. haft fullt upp med andra ord..
William sover i sjalen för tillfället så man får ju passa på att sitta här lite=)..

Idag har vi inte gjort nånting.. diskat och varit ute med hundarna.. ska städa och sånt oxå tänkte bara skriva lite här.. =).. måste gå nu innan lillkillen vaknar för då hinner jag inte med nåt känns det som=).. hiihhiih..

trött idag!!

William tyckte att han skulle upp klockan 4 imorse.. suck.. men han somna om i vår säng vid 6 tiden och vaknade igen vid 9 och fick för sig att kissa blöjan full=).. så han kissade i min säng så jag fick banne mig gå upp.. Det e så man får upp sin mamma tänkte han.. hahahaha......
Idag har vi varit hos Williams morfar och tittat film och bara myst.. Vi åt pannkakor.. Alltid lika härligt att komma "hem"..


Nu ska jag gå och natta William det behöver han.. Han e oxå en liten trött gnällis just nu hihi..

Håkan och William ni e mitt liv=)..

William vänt sig från rygg till mage

Varit en lugn dag idag,... Städat, diskat, pratat med emma och varit hos Håkans bror nu på kvällen.. Lille Hampus bara växer oxh växer..
William Vände sig från rygg till mage idag när han sov på soffan..  Så han vet inte om det själv  för då hade han börjat skrika.. Han gillar nämligen inte att ligga på magen,.. Men jag tycker att det e jätte kul... Min lillkille börjar bli så stor.. Han e vaken jätte mycket på dagen nu.. sover max tcå timmar mellan 9 på morgonen och 3-4 på eftermiddagen.. men sen sover han nästan hela kvällen och nu i natt sov han 7 timmar från klockan 22 till klcokan 5 imorse.. =)..


2624 kronor

e visst min blogg värd enligt www.bloggvarde.se..
va kul.. det e mycket tycker jag.. undra hur dom beräknar det.. alltså vad dom går på...

William e lite grinig idag.. men nu sover han äntligen..

längtar så till min älskling kommer hem så man har nåt att göra.. =).. så kan han ta william så jag kan ändra om lite.. eftersom han e gnällig idag så vaknar han när jag lägger ifrån mig honom.. skönt att han bara e så mammig nån dag då och då..

e superduper nöjd med soffan vet att jag redan skrivit det men det blev så bra hhihiih... nu sa här bara städas upp ordenligt här och så ska vi till min pappa i helgen för han har lite fijna möbler stående ..=)..

ny soffa

Japp det har vi köpt idag.. Den e så fin.. Om ni kollar i jyskbladet längst bak så finns den där.. En Houston soffa..
Pappa hjälpte oss (eller rättare sagt Håkan) att bära hem den och monterade den..
E så glad.. Det enda nya vi köpt till vår lägenhet e vår säng och den har hundarna tagit i sönder.. alla andra möbler har vi fått.. har inte brytt mig så mycket innan för vi har ju jobbat så mycket så man har inte varit hemma tillräckligt länge för att tänka på det.. men nu när man e hemma med William så ser man ju att det e verkligen inte vi..
Alla möbler e olika och passar lixom inte in tillsammans.. Vi har ju tänkt att ja men det e möbler, men det e inte särskilt hemtrevligt. så det ska det bli ändring på nu när man e hemma iaf ett år..

William har varit vaken ovanligt länge idag.. han vaknade sista gången vid halv 9 i morse men då ville inte jag gå upp hihih.. men upp fick jag gå för inte ville han vara inne i sovrummet längre.. Sedan somnade han inte ordentligt förrän vid 14-tiden... Så det har varit lite kul för han har inte varit missnöjd utan glad och han har inte velat bara sitta hos mig utan han har legat och "lekt" på golvet.. I vanliga fall ehan bara vaken när han e missnöjd sedan somnar han igen..

leker i gymmet

spruta usch

Fick min vaccinationsspruta mot röda hund igår.. usch tvi och blä.. fast hon som stack mig var duktig kände ingenting hihi.. Men fattig blev jag 580 kronor för en liten spruta.. Men nu e det gjort iaf.. så nu får jag inte bli gravid på tre månader hahah... Precis som om man skulle ha tid med det...
Emma var så snäll och följde med mig... Tack gumman!!!...
Vi fikade oxå igår jag bjöd  eftersom hon var så snäll och följde med.. sedan gick vi till mitt gamla jobb och hälsade på lite..

Blev en lång runda med vagenen eftersom jag gick till lasarettet sedan gick vi till Blåsippan  och sedan gick jag hem.. var hemma vid 17:30 för jag var tvungen att vänta på att håkan skulle komma hem för jag får inte upp vagnen uppför alla trappor.. så e det när man bor på tredje våningen.. =)..

Håkan hade köpt rosor till mig hihi. -älskar dig jäääääätte mycket gubben min=)..

  vår lilla älskling börjar bli stor.. vägde 4100 gram och var 56 cm lång när vi var på bvc förra veckan..

Lite nya bilder

      redan innan han kommit ut..

trött

Varit ute på en långpromenad med nina och william idag.. Skönt.. Håkan var hemma och sov som han brukar göra på söndagarna..

Helgen varit lugn.. I Fredags var Linda, Krantz och Bella med "lille" Pontus här.. Han e ju snart två år ju.. fy va tiden går fort..
Igår var pappa/morfar här.. Vi tittade film och körde en runda till city gross.. William fick en hoppgunga av sin morfar.. hih.. Tack så mycket daddsen..

Nu måste jag gå och äta,  har inte ätit sedan igår kväll..


Långpromenad

med vagnen var har jag och håkan varit  nu ikväll.. gick halv 6 och kom hem igen klockan 8.. skönt var det och William behövde verkligen det.. Har varit så gnällig hela dagen .. Tror att han håller på att bli sjuk stackarn..
Han sov under hela promenaden och sover fortfarande.. skönt.. Han har sovit så dåligt idag..

Håkan har börjat jobba helt nu.. Känns jätte konstigt att vara hemma helt själv med William...=)..

4 veckor

e william idag=).... tiden går så väldans fort..
Ska till bvc idag och väga och mäta.. får se hur mycket klumpen har växt.. lika kul varenda gång..
Idag e första dagen själv med lilleman.. håkans jobb ringde igår och frågade om han kunde jobba idag för dom hade ont med folk.. men vi ska mötas vid bvc sen för han ville följa med..

William samlar nog saliv i munnen för han saglar som bara den..
saglar. gnäller händerna i munnen hela tiden.. hade han inte varit så liten så skulle man nästan tro att han börja få tänder..
Han kanske håller på att bli sjuk.. vi får väl vänta och se..

Hundarna har varit på ett william humör idag=).. luktar och försöker slicka på honom hela tiden.. filur försöker få william och kasta iväg leksaker hahaha.. han hämtar en tyg leksak och lägger på williams ben när han sitter i babysittern sedan står filur där och väntar på att han ska kasta iväg den.. hahaha.. dom e för goa.. 
skönt att det går så bra..

Varit i Kungsbacka

hos håkans mormor... håkans bror med familj var oxå med=).. jätte trevligt..
åt lite i varberg..
William sov hela  vägen upp och hela vägen ner.. skönt..
nina och daniel var här igår.. så trevligt det var.. lite tacos och lite snack..


Jobbig natt

William har total vägrat sova i sin säng inatt.. Han har somnat hos oss och man har gått in och lagt han i sängen (Har gått bra innan) men han vaknade varenda gång och bara skrek och skrek.. så inatt har jag sovvit på soffan för att han har varit så ledsen.. Han somnade äntligen vid 4-tiden och då ville jag inte försöka lägga honom i sin säng igen så han fick sova på min mage.. Annars så hade jag inte fått någon sömn..
Vet inte varför han helt plötsligt inte vill ligga i sin säng längre.. har ju gått bra sedan han föddes.. Tror det har varit tre eller fyra nätter som han sovit hos oss men det har varit för att han haft så ont i magen..
Nu undrar ni säkert varför jag inte sov i sängen med honom, men det e bara för att han skriker där med.. i soffan skriker han inte..


Nytt år

Nyåsafton och nyårsdagen har varit lugn.. Vi var i Billesholm hos pappa igår.. dom smäller inte lika mycket där som här.. Mina hundar e jätte rädda för smällare.. Dom var inte det förra nyår men några utlänningar kastade en smällare mot dom i januari förra året blir det ju nu som smällde bara en meter ifrån dom..
Vi kom hem klockan 5 imorse... William bara som och sov och sov hela dagen igår med som vanligt=).. Idag har det varit sova för hela landemyr familjen.. skönt med en son som sover mycket så mamma hinner vila ut sig..hahahah

 Mina pojkar sover..=)..